Soyer tarih verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde devam eden yatırımları inceledi...

Soyer tarih verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden yatırımları inceledi

“İzmir seneye kokmayacak”

 Başkan Soyer, Körfez’deki temizlenme sürecini ve koku sorununu ortadan kaldıracak revizyon çalışmaları ile tesisin çamur depolama sahasında hayata geçirilen projeyi inceledikten sonra yaptığı açıklamada “Gelecek yıl İzmir’de böyle bir koku sorunu yaşanmayacak” dedi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yüzülebilir Körfez” hedefi doğrultusunda açıkladığı yol haritasının en önemli adımlarından Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki revizyon çalışmalarını yerinde inceledi.

ÇİĞLİ’DE REVİZYON

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün doğayla uyumlu bir kent için 3 yılda hayata geçirdiği projelerin yanı sıra İzmir Körfezi’nin yeniden yüzülebilir hale gelmesi ve koku sorununa neden olan etmenlerin ortadan kaldırılması için oluşturduğu strateji kapsamında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin revizyonuna başlandı.  Tesisin arıtma kalitesini ve kapasitesini artıracak çalışmaları inceleyen Başkan Soyer,  İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve İZSU bürokratlarından bilgi aldı.

YENİLEME SÜRÜYOR

Başkan Tunç Soyer ilk olarak İZSU Atıksu Arıtma Kontrol Merkezi’ne geldi. Merkezde yapılan takiplerin, sudaki oksijen miktarı ve yenileme çalışmalarıyla elde edilen verileri inceleyen Başkan Soyer daha sonra 1 Temmuz’dan itibaren döküme kapatılan çamur depolama sahasına geçti. Başkan Soyer koku sorunun önemli kaynaklarından biri olan sahadaki rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 1 milyon m² büyüklüğündeki alana yayılan çamur sahasının iyileştirme projesinin ardından yeşil alan olarak kente kazandırılması için yürütülen çalışmalardan dolayı İZSU ekibini tebrik etti. Başkan Soyer, sonra da tesisin fazlarında yürütülen bakım ve onarım çalışmalarını denetledi.  Başkan Soyer son olarak atık su kanalının Körfez’le buluştuğu alana giderek deşarj noktasında yapılacak değişiklikler hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme