2999 TL'ye ihtiyacı var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2023 yılı...

2999 TL'ye ihtiyacı var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2023 yılı yatırım programı ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Halkapınar-Otogar metrosuna 3 bin TL ödenek ayırmasınının hatırlatılması üzerine Soyer, “Çok şükür 3 bin lira ayırdılar. Onunla oyuncak tren alacağız. Kemalpaşa metro projemiz var. Bununla bağlantılı bir proje. Oradan başlayacak. 4,5 kilometreyi hükümet yapsın diyoruz ama yapmıyorlar. Şaka değil gerçek, 3 bin lira harcadılar” diyerek tepkisini dile getirdi. “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği bir de sizin düzenlediğiniz İktisat Kongresi var. Arasındaki fark nedir?” sorusuna ise Soyer, “İsim benzerliği diyebiliriz. Ama onlarınkine anma diyebiliriz. İnsanlar mazisinden değil, istikbalinden sorumludur. Biz de bu yönde hareket ediyoruz. Biz başka bir içerik inşa ediyoruz. Biz burada kendimize rol atfetmiyoruz. Biz belediyeyiz, sadece organizatörüz” yanıtını verdi.

‘Metronun oyuncağını alacağım’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in oyuncak tren için bile 2999 TL’ye ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Devletin bu hat için ayırdığı 3 bin TL ödeneği gazete manşetine taşıyan Yeni İzmir, metro oyuncağının 5999 TL olduğuna da dikkat çekmişti. Bu hesaba göre Başkan Soyer’in oyuncak tren almak için 2999 TL daha bulması gerekiyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme