Soylu da Soyer de yardım bekliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Büyükşehir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aynı gün ayrı ayrı depremzedeler için yardım çağrısında bulundu.

Soylu da Soyer de yardım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün AFAD’a ait depoda gerçekleştirdiği açıklamada, “Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay-şeker istiyoruz. Çocukların ve büyüklerin terlik, eşofman ihtiyaçları var” diyerek destek istemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası başlattıkları “Umut Hareketi” kampanyasına desteklerin azaldığını ifade ederek, vatandaşlardan depremzedeler için destek talep etti.

Bir önceki gün Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde AFAD’a ait lojistik merkezinin deposunda inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay-şeker istiyoruz. Çocukların ve büyüklerin terlik, eşofman ihtiyaçları var” ifadelerini kullanmıştı.

Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 

BİRİNCİ TALEP: KURU GIDA KOLİSİ

Önceki gün “Vatandaşlarımızın seferberlik halinde ilk günkü gibi devam etmeleri en büyük muradımızdır” diyen, Süleyman Soylu, “En büyük temennimiz, en büyük talebimizdir. Birinci talep altını çizerek söylüyorum kuru gıda kolisidir. İkinci talep hijyen ve kişisel temizlik ürünleridir. Bütün bunlar önümüzdeki sürecin en temel ihtiyacı olarak değerlendirilmektedir. Üçüncü ihtiyaç bahar geldi, yaz geliyor, özellikle evlerini barklarını bırakan vatandaşlarımızın şuanda geçici barınma merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızın veya kiraya çıkacak vatandaşlarımızın, çocukların özellikle bahar ve yazlık kıyafete ihtiyaç var” demişti.

TERLİK-EŞOFMAN İHTİYAÇLARI VAR

İkinci el giysilerin vatandaşlar tarafından deprem bölgelerine gönderilmemesi gerektiğini söyleyen Soylu, “İhtiyaçlarımız var. Takdir edersiniz ilk günlerde depremzedelerimiz çorba içtiler, bazen öğle yemeklerini öyle gerçekleştirdiler. Ama bizim görevimiz onları çadır ve geçici barınma merkezlerinde mümkün olduğunca standartlarını yükseltmek. Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay şeker istiyoruz. Özellikle hayır sahiplerinden vatandaşlarımızdan bu tür destekler istiyoruz. Yine çocukların ve büyüklerin terlik eşofman ihtiyaçları var. Yine bunun yanı sıra ise en önemlisi ise çocuk, kadın ve erkek iç çamaşırı. Burada bu ihtiyaç biraz daha devam edecek gibi. Seferber olan vatandaşlarımızdan taleplerimiz bunlardır” diyerek belirtmişti.

Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

‘Ölmek kader değil’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de depremzedelere yönelik yardımların devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ayağa kalkmak için birbirimizin elini tutmalı, sorgusuz seferberliğimizi sürdürmeliyiz. İzmir, depremin yaralarını birlikte sarmak için her zaman yanınızda olacak. İbni Haldun’un dediği gibi coğrafya kaderdir. Fay hatları üzerinde bir ülkede yaşıyor olmak hepimizin kaderidir. Ölüm de mukadderattır, ancak depremden ölmek kader değildir. Depremden ölmek, cehalet ve hıyanettendir. Bu büyük felaketten dersler çıkartarak, benzer bir afette bu kadar büyük kayıp ve tahribat yaşamamak için dirençli kentler kuracağız ve insanlarımız güvenli sağlıklı ve huzurlu hayatlarını sürdürecekler” dedi.

‘Tekrar canlandırmak zorundayız’

İzmirlileri dayanışmayı sürdürmeye davet eden Başkan Tunç Soyer, “Depremin acıları, yaraları devam ediyor. Binlerce, on binlerce vatandaşımız açıkta, soğukta hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. İlk günlerdeki olağanüstü büyük kampanya maalesef bir hayli sönümlenmiş görünüyor. Şimdi tekrar bunu canlandırmak ve desteklerimizi bölgeye ulaştırmaya devam etmek zorundayız. En çok ihtiyaç duyulanlar gıda malzemeleri, hijyen malzemeleri ve sıcak yemek. Tüm vatandaşlarımızı tekrar kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.  Ele ele kampanyamızı sürdürmek zorundayız. Hayat devam ediyor. Büyük zorluklarla yaşam mücadelesini deprem bölgesinde sürdüren vatandaşlarımızın yanında olmamız lazım. Herkesi Umut Hareketi üzerinden destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme