'Sözlerini tutmadılar'

İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti tarafından TBMM'ye sunulmuş olan Endüstri Bölgelerine dair olan kanun teklifinin...

'Sözlerini tutmadılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti tarafından TBMM’ye sunulmuş olan Endüstri Bölgelerine dair olan kanun teklifinin komisyon görüşmelerine katıldı. Komisyonda konuşma yapan Serter AK Parti iktidarının sözünü tutmadığını savunarak, “Sanayinin doğasını da kimyasını da bozmaya, Saray kumandasında bütün özerkliğini kaybetmiş bir sanayi sistemi oluşturmaya, bilimi tamamen yok saymaya karar vermiş bir iktidar ile karşı karşıyayız. Daha önce de Sanayi ve Ticaret Odası gibi işlerinin uzmanı insanlarca oluşturulmuş yapıların etkili olduğu ve oluşturduğu Organize Sanayi Bölgelerine el atan iktidar, şimdi de Endüstri Bölgelerine el atmaya karar vermiş” dedi.

“ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Serter, kendisinin 2019’dan bu yana takip ettiği önemli konulardan biri olan ve Mayıs 2019’da bir Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılacağı açıklanan Aliağa Endüstri Bölgesi’nin hala yapılmadığını, iktidar tarafından 2022’de tamamlanacağı söylenen bölge için çivi bile çakılmadığını hatırlatarak “Bütün yetkileri kendi ellerinde olmasına rağmen, 3 yıldır İzmir’de temelini bile atamadıkları bir Endüstri bölgesinden söz ederken, bakanlıklar arasında top çeviren bir iktidardan, bugün bütün Endüstri bölgeleri benim yönetim ve denetimimde olacak” diyen bir iktidara geldik. Önce gerçeklerin farkına varsınlar, tek adamın emri ve talimatları doğrultusunda sanayiyi bitirmeyi kafalarına koymuşlar. Ne ÇED tanıyacaklar ne de bilimsel veri.” dedi.

Bakmadan Geçme