• Haberler
  • Spor
  • Sporun efsaneleri zirve için İzmir'de buluşacak

Sporun efsaneleri zirve için İzmir'de buluşacak

İzmir'i spor kenti yapmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenecek 'İzmir Spor Zirvesi' için geri sayım başladı. Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi efsanelerin yanı sıra dünya şampiyonaları ve olimpiyatlara damga vurmuş sporcular 8 Ekim'deki zirvede bir araya gelecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek “İzmir Spor Zirvesi”nin programı belli oldu. Türkiye’nin yıldız sporcuları, efsane teknik direktörleri ve spor dünyasının önemli isimlerinin katılacağı zirve Eski Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Olimpik sporculardan spor yazarlarına, Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi efsane teknik direktörlere kadar çok sayıda isim İzmirliler ile buluşacak. 

Sporun efsaneleri zirve için İzmir'de buluşacak

Zirve için çok heyecanlı olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Büyük sporcular yetiştirmiş, köklü kulüpleriyle spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış İzmir’imizi spor kenti yapma hedefimize yürüdüğümüz bu yolda İzmir Spor Zirvesi önemli bir kaldıraç olacak. Hem tarihinden aldığı güç hem günümüzde taşıdığı potansiyelle İzmir, spor kenti olmaya en yakın kenttir” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak spor kenti İzmir hedefiyle yapılan pek çok çalışmaolduğunu belirten Tugay, “Bunun için uzun ve kısa vadeli hedeflerimiz var. Bu çalışmaların yanında planlamaya da ihtiyaç duyuyoruz. İzmir Spor Zirvesi’nde bu planlamanın ilk adımını atacağız. Nasıl planlama gerektiğini, hangi branşlarda adımlar atacağımızı, kimlerle yürüyeceğimizi konuşacağız. Her biri alanında başarılara imza atan sporcuların deneyimlerinden faydalanacağız” dedi. 

Sporun efsaneleri zirve için İzmir'de buluşacak

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ülkenin genç nüfusu ve geleceği açısından sporun büyük önem taşıdığını belirterek, zirvenin amacını "İzmir, tarihi boyunca spor açısından her zaman ilklere ve öncü atılımlara imza atmış bir kent. Genç ve dinamik nüfusa, olimpik sporlarda büyük potansiyele sahip. Bu potansiyeli doğru strateji ve yönetim anlayışıyla büyük uluslararası başarılara tüm halkı spor yapan bir kente dönüştürmek hepimizin öncelikli görevlerinden. Vizyon oluşturmak ve ileri götürmek için sporun duayen isimlerini dinlemeliyiz. Olimpiyatlarda, Paralimpik oyunlarda ülkemizi temsil eden isimlerden deneyimlerini anlatmalarını talep etmeliyiz. İzmir Spor Zirvesi, hepimiz için bir vizyon yenileme buluşması olacak. Zirveyi geleneksel hale getirerek ve her yıl daha da geliştirerek, kentimizin dünya spor haritasında özgün bir yer edinmesi için gerekli adımları kararlılıkla atacağız" sözleriyle anlattı.

ZİRVE PROGRAMI

Yedi oturumluk İzmir Spor Zirvesi 11.00 ile 17.00 saatleri arasında Sports TV, İzmirTube Youtube ve İzto Tv Youtube kanallarında canlı yayımlanacak. Oturumlara 40’ar dakikalık süreler ayrılacak. 

Açılış konuşmalarının ardından Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır’ın moderatörlük yapacağı “Sporda Altyapı ve Kurumsallaşma” başlıklı oturum gerçekleşecek. Oturumda Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan konuşacak. TRT Spikeri Eylül Akbulut'un moderatörlüğündeki “Türkiye'de Cimnastik” oturumunda, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili İsmail Göktekin, Olimpik cimnastikçiler Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Cimnastik Milli Takım Antrenörü Yılmaz Göktekin konuşacak. 
Habertürk Spor İstihbarat Şefi Deniz Biricik'in moderatörlüğündeki “Sporun Güçlü Kadınları” oturumunda, olimpik güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı ve olimpik taekwondocu Nafia Kuş Aydın konuşacak. Sports TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Ağca'nın moderatörlük görevini üstleneceği “Olimpiyatlardaki Gururlarımız” adlı oturumda olimpik eskrimci Nisanur Erbil, olimpik atlet Ersu Şaşma, olimpik boksör Hatice Akbaş ve olimpik yelkenci Alican Kaynar tecrübelerini aktaracak. 

Murat Ağca’nın moderatörlüğünde “Paralimpik Gurur” oturumu yapılacak. Bu bölümde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Avukat Murat Aksu, para yüzücü Sümeyye Boyacı, para masa tenisçi Kübra Korkut, para atıcı Aysel Özgan ve para triatlet Uğurcan Özer konuşacak.

Spor Spikeri Roksan Kunter'in moderatörlüğündeki “Voleybolun Yolculuğu” oturumunda Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, eski milli voleybolcu Özlem Özçelik ve A Milli Takım Voleybol Takım Menajeri-eski milli voleybolcu Pelin Çelik İzmirliler ile buluşacak. 

FİNALDA SPORUN BÜYÜKLERİ KONUŞACAK

İzmir için tarihi nitelikte olan buluşma muhteşem bir finalle noktalanacak. Şansal Büyüka’nın moderatörlük yapacağı “Efsanelerle Futbol” oturumunda Türkiye futbolunda akla ilk gelen teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş mesleki birikimlerini ve sportif tecrübelerini İzmirlilerle paylaşacak.

 

Bakmadan Geçme