Steam, dolar fiyatlandırmasına geçiyor!
Steam Türkiye’de sabit bir ödeme seçiyor ve kuru da ona göre hesaplıyor. Uzun bir süredir tek...
Steam Türkiye’de sabit bir ödeme seçiyor ve kuru da ona göre hesaplıyor. Uzun bir süredir tek fiyattan kuru sabit tutan Steam, bir süre önce 10 TL’ye çıkartmıştı. Bu fark bile önemli oranda fiyatlara zam olarak yansımıştı ancak bir süredir Türkiye’deki TL döviz dengesine uygun bir rakama çekileceği konuşuluyordu.
Öyle olmadı ancak artık Türkiye’de dolar kuruna geçiliyor. Bu ne demek oluyor? Oyunlar artık dolar üzerinden satın alınacak ve bazı oyunlarda inanılmaz fiyat farkları oluşacak.
Bu kararın ise 20 Kasım’dan itibaren kullanıma alınacağı belirtiliyor.
Steam açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Arjantin ve Türkiye’deki Steam mağazası USD kullanmaya başlayacak. Bu değişikliğe, toplam 25 ülke ve bölgede Latin Amerika ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için bölgesel yeni fiyatlar eşlik edecek. 20 Kasım’dan itibaren Steam, Arjantin ve Türkiye’deki satışlarda kullanılan para birimini USD olarak değiştirecek. Bu değişikliği iki yeni fiyatlandırma bölgesi kullanarak yapacağız: “LATAM-USD” (bu bölgeye Arjantin dâhildir) ve “MENA-USD” (bu bölgeye Türkiye dâhildir). Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkelerde/bölgelerde, Steam fiyatlandırması doğrultusunda bir fiyat artışı veya azalması olabilir. Tüm Steam fiyatlandırmalarında olduğu gibi, oyun geliştiricileri oyunlarını Steam’de istedikleri fiyata satabilir.
Arjantin ve Türkiye’de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır hâlde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye’deki müşteriler için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan kullanıcılara çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.
Haber Merkezi