• Haberler
  • Gündem
  • Stoltenberg: Ukrayna'dan gelecek kötü haberlere hazır olmalıyız

Stoltenberg: Ukrayna'dan gelecek kötü haberlere hazır olmalıyız

NATOGenel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman ARD kanalına verdiği röportajda, Ukrayna’dan gelebilecek olumsuz gelişmelere karşı hazır olunması...

NATOGenel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman ARD kanalına verdiği röportajda, Ukrayna’dan gelebilecek olumsuz gelişmelere karşı hazır olunması gerektiğini vurgulayarak, “Savaşlar aşamalı olarak ilerler. Ukrayna’yı zor zamanlarında da desteklemeliyiz” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, gelecekte Ukrayna’da durumun daha da kötüleşip kötüleşmeyeceği konusunda endişeli olup olmadığı sorusuna, “Ukrayna’dan gelebilecek olumsuz haberlere hazır olmalıyız. Savaşlar öngörülemezdir. Ancak Ukrayna’ya verdiğimiz destek ne kadar fazla olursa, savaşın sonlanma ihtimalinin o kadar arttığını biliyoruz” şeklinde yanıtladı.

Ayrıca Stoltenberg, NATO ülkelerinin artan mühimmat talebini karşılayamadığını belirtip, mühimmat üretiminin artırılmasının önemine değindi. Ukrayna’nın kritik bir durumda olduğunu vurgulayan Genel Sekreter, Avrupa savunmasının talep artışıyla başa çıkmakta zorlandığını ve bu sebeple mühimmat fiyatlarının kontrol altında tutulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme