Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı

Keman virtüözü ve emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, son yolculuğuna...

Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keman virtüözü ve emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, son yolculuğuna uğurlandı. Ankara’da 87 yaşında hayatını kaybeden devlet sanatçısı için ilk olarak uzun yıllar sahne aldığı CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da bir tören düzenlendi.

Törende Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı bir konuşma yaparak Kan’ın saygın sanat yaşamına ve başarılarına vurgu yaptı. Kan’ın müziğe gönül vermiş birçok genç sanatçının yolunu aydınlattığını ve sanat evreninin en parlak yıldızlarından biri olduğunu ifade etti.

Törene Kan’ın oğlu Ömer Üstel, şef Rengim Gökmen, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve birçok sanatçı ve seveni katıldı. Ardından Kan’ın cenazesi Kocatepe Camisi’ne götürüldü. Cenaze törenine Kan’ın ailesi, yakınları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu gibi isimler ile birlikte sanatçılar da katıldı.

Kılıçdaroğlu, Kan’ın oğlu Ömer Üstel’e başsağlığı dileklerini ileterek bir süre sohbet etti. Ünlü keman virtüözü Suna Kan’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme