Süper baba!

Hakkari'de çiftçilik yapan Hamza Onat, tarlada çalışarak kazandığı parayla 10 çocuğunu da okuttu. 4'ü doktor, 3'ü öğretmen, 2'si mimar, 1'i mühendis oldu

Hakkari Yüksekova’da yaşayan Hamza Onat adlı çiftçi, alın teriyle 10 çocuğunu okutarak 4’ünü doktor, 3'ünü öğretmen, 2'sini mimar ve birinin de mühendis olmasına sağladı. İlçeye bağlı Kadıköy köyünde yaşayan Onat, tüm zorluklara rağmen 40 senedir çiftçilik yapıyor. Yılların verdiği tecrübeyle her sene köyün farklı yerlerinde meyve sebze ekimi yapmasının yanı sıra kendi bahçesine arı kovanları da bırakan Onat, 10 çocuğunu da okutarak meslek sahibi yapmayı başardı. 
  
Onat’ı ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, çiftçilik ve aracılıkta gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.  Onat, “Artık 69 yaşına geldim. Çiftçiliği seviyorum, köyümü de çok seviyorum. 200 dönüme yakın arazim var. Her sene hiç bıkmadan ekim yapıyorum. Bahçemde 20’den fazla değişik meyve ağacı var. Bahçemde tüm sebze ürünlerini bulabilirsiniz. 45 senedir bahçeme bebek gibi bakıyorum” diye konuştu.

 “Herkes toprağını işlediğinde dışarıya bağımlılığımız kalmayacak” diyen Onat, her tür gıda ürününü marketten değil kendi bahçesinden temin ettiğini dile getirdi. 10 çocuğuna çiftçilik yaparak baktığını ve büyüttüğünü dile getiren Onat, bundan dolayı çok mutlu olduğunu” sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme