Sürgünün Göz Yaşları

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ve İnstitutfrançais Türkiye- İzmir işbirliği ile L'Acheron'un AASSM'de gerçekleştirdiği...

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ve İnstitutfrançais Türkiye- İzmir işbirliği ile L’Acheron’un AASSM’de gerçekleştirdiği “LachrimaeLyrae – Tears Of Exile – Sürgünün Göz Yaşları) adlı konser, Festival izleyicilerine unutamayacakları bir deneyim yaşattı.

Dünya çapında tanınırlığa sahip kemençe sanatçısı SokratisSinopoulos’un yol göstericiliğinde François Joubert-Caillet (grup lideri, viyola da gamba), AndreasLinos (tenor viyol), Marie-Suzanne de Loye (bas viyol), Nolwenn Le Guern(bas viyol), doğunun ve batının müziğini olağanüstü bir uyumla kaynaştıran kültürler arası bir müzik geçidi sundu. Barok çalgıların İstanbul Kemençesi ile uyumu, klasikle geleneksel müzik arasındaki mükemmel geçişler, beş müzisyenin tek bir yürekmiş gibi yorumları, müziğin, din, dil, ırk ayırmadan insanlığın ortak dili olduğunu kanıtladı. L!Acheron, dinleyicilerinin dinmeyen alkışlarına bizde “Kasap Havası” adıyla bilinen “KarorseriTrava” adlı eserle teşekkür etti.

36.Uluslararası İzmir Festivali 20 Haziran 2023 Salı günü Çeşme Kalesi’nde İzmir Goethe Enstitüsü iş birliği ile yapılacak “SingerPur” konseriyle devam edecek.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme