Suriyeliye imkan var da…

İzmirliye yok mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un...

Suriyeliye imkan var da…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmirliye yok mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren ve aynı zamanda Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi olan Milletvekili Sındır, “75 gün içinde depremzedelerden konteyner kenti boşaltmaları için tebligat göndermek ne vicdana sığar ne de Anayasa’nın sosyal devlet ilkesine. Suriyeli sığınmacılara gerek kendi topraklarımızda gerekse Suriye topraklarında milyarlarca dolarlık tüm sosyal donatılarıyla yüz binlerce insanı barındıracak kentler inşa eden AKP iktidarı İzmir’deki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı sokağa atmakla aslında gerçek yüzünü de göstermektedir” dedi.

 

“İKTİDAR YİNE ŞAŞIRTMADI!”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve vatandaşların Anayasa ile koruma altına aldığını vurgulayarak sözlerine başlayan Sındır, “Anayasa’nın ‘Devletin Temel Amaç ve Görevleri’ başlıklı 5 inci maddesine göre, devlet ‘kişinin temel hak ve hürriyetlerini sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleri ile bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır…’ düzenlemesini içermektedir. Böylece, kişinin maddi ve manevi varlığının korunması ve geliştirilmesi saygı duyulması gereken bir hak olduğu kadar, devletin pozitif edimleri ile yaşama geçirilmesi gereken bir yükümlülük olarak belirmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

“ANAYASAYI ÇİĞNİYORLAR”

Vatandaşların sağlık ve barınma haklarının Anayasa tarafından koruma altında olduğuna dikkat çeken Sındır, “Yine Anayasa’da “sağlık hizmetleri ve çevrenin korunması” başlıklı 56. Maddesinde: ‘Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir…’ hükmü varken, ‘konut hakkı’ başlıklı 57. Maddesinde: ‘Devlet, şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler.’ amir hükümleri bulunmaktadır. AKP yine Anayasa’yı çiğniyor, sosyal devlet ilkesini ve konut hakkını ayaklar altına alıyor, vatandaşlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmiyor” dedi.

Bakmadan Geçme