• Haberler
  • Yerel
  • Süt üreticisinin isyanı: 2 litre süt 1 litre kola etmiyor

Süt üreticisinin isyanı: 2 litre süt 1 litre kola etmiyor

Çiğ süte geçtiğimiz günlerde yapılan zammın ardından süt fiyatı 10 lira 50 kuruşa yükseldi. Bu fiyatı...

Çiğ süte geçtiğimiz günlerde yapılan zammın ardından süt fiyatı 10 lira 50 kuruşa yükseldi. Bu fiyatı adeta ’acı bir şaka’ olarak nitelendiren süt üreticileri, bir çuval yeme 504 lira para ödediklerini belirterek, artık besicilik yapamayacak hale geldiklerini ifade etti. Artan maliyetler karşısında ezilen sür üreticileri, bir litre kolanın 25 liraya satıldığı ülkede sütün 10 lira 50 kuruş olmasına anlam veremiyor.

Torbalı’nın Ahmetli kırsalında süt üreticiliği yapan Mahir Çoban, fabrikalar tarafından alınan çiğ süt fiyatlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Çoban, “Süt firmaları, çiğ sütü düşük fiyata alıyor. Onlar maliyeti düşük tutmak istediği için biz zarar ediyoruz. Bir çuval yeme 504 lira para ödüyoruz. Yem her gün zamlanıyor, mazot her gün zamlanıyor. Yanımızda çalışan işçilerin maaşı artıyor, vergiler artıyor ama süt fiyatları yerinde sayıyor. Süt üretimine ek olarak besilik dana da yetiştirerek ayakta kalabiliyoruz. Yalnızca süt üreterek ayakta kalmak artık imkansız” dedi.

Hasan Demir

Bakmadan Geçme