'Taraftar kulübüyle gurur duyacak'

Yeni sezona Slovenya'da hazırlanan Göztepe'nin Başkanı Rasmus Ankersen, takımın çok iyi çalıştığını kaydederek,”Sportif direktörümüz Ivan Mance...

Yeni sezona Slovenya’da hazırlanan Göztepe’nin Başkanı Rasmus Ankersen, takımın çok iyi çalıştığını kaydederek,”Sportif direktörümüz Ivan Mance ve oyuncu arayan bütün ekibimizle ligde rekabetçi ve başarılı takım kurmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte santrfor transferi netleşecek, iki golcü alacağız. Elimizde iyi seçenekler var. Bir anda olmuyor. Süpermarkete de gittiğinizde istediğiniz şeyleri, istediğiniz fiyata bulamazsınız, aldığınız şeyler o anda kaliteli gözükür ama daha sonra bir zaman sonra kalitesini kaybettiğini görürsünüz” dedi.

Geçen sezon Southampton’dan kiralanan kaleci Mateusz Lis’in takıma büyük katkı verdiğini belirten Ankersen, “Kadromuzda Türkiye’deki en yetenekli kaleci olarak gördüğümüz ve çok inandığımız Arda var. Sezon öncesi ne kadar hazır olduğunu hep beraber görmek istedik. Bu Lis’in tekrar gelmeyeceği, bu olasılığın kalktığı anlamına da gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Ankersen, Sports Republic’deki Göztepe’nin Southampton’a göre ikinci planda olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göztepe’yi Avrupa’nın ve dünyanın en iyi takımı olarak görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Burada büyük başarılara ulaşıp, taraftarımızın oluşturduğu muhteşem ortam, şehrin güzelliğiyle hep beraber yakaladığımız başarılarla bu oyuncuları buraya çekebiliriz. Hedefimiz de bu. Bir oyuncu Göztepe’ye geleceği zaman burayı bir sıçrama tahtası ve Premier Lig’e giden bir yol haritası olarak da görebiliyor. Bunu bir motivasyon olarak görüyor ve bu şekilde kendini hazırlıyor.”

Yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile Türk futbolunun gelişmesi için iş birliği içinde olmak istediklerini belirten Ankersen, “Bu adaletsizliğe uğradığımız zaman sessiz kalacağız anlamına gelmiyor. Böyle bir şey olduğunda reaksiyonumuzu göstereceğiz. Zaten kulüpte bununla ilgili bizim çok önemli isimlerimiz var, Onursal Başkan Mehmet Sepil, CEO’muz Kerem Ertan gibi bu konuda çok büyük tecrübeye sahip ve her anlamda kulübümüzü koruyan insanlarla beraberiz” dedi.

Ankersen, taraftarların üzerlerinde kurdukları baskının kendilerine katkı sağladığını belirterek, “Hem taraftarlarımızın hem de şehrimizin gurur duyacağı kulüp olacağız ve daha sonra da yeni bir yatırımcı gelirse, belki buradaki son yatırımcı biz olmayacağız, yeni bir yatırımcı geldiği zaman gerçekten o özel bir kulübe gelmiş olacak. Gerçekten belli noktalarda büyük başarılar yakalamış kulübe gelmiş olacak ve o da kulübü bir adım daha öne götürmeye çalışacak. Mental, fiziksel ve teknik anlamda iyi takım oluşturmak için çalışıyoruz. Süper Lig bizim için büyük meydan okuma, mücadele olacak. Oynadığımız maçlarda istediğimiz farkları yaratabilirsek, istediğimiz noktalarda istediğimiz dokunuşları yapabilirsek kesinlikle çok iyi bir takım olacağımızı, fark yaratabileceğimizi, iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum ve bu şekilde birçok kişiyi de şaşırtacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kariyerinin sonuna gelmiş oyunculara büyük paralar vermeyeceklerini belirten Ankersen, “Kariyerinin sonuna gelmiş oyuncular çok büyük paralara buraya gelebilirler ama artık biz bunun Türk futbolunda değişmesini istiyoruz ve bizim hedefimiz bunu değiştirmek. Göztepe’ye genç bir oyuncu geldiğinde kesinlikle burada kendini geliştirebileceğini bilecek” değerlendirmesinde bulundu.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme