• Haberler
  • Yerel
  • Tarihçi ve araştırmacı yazar Sinan Meydan Ödemiş'te

Tarihçi ve araştırmacı yazar Sinan Meydan Ödemiş'te

Ödemiş Belediyesi’nin Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu söyleşiye birçok...

Ödemiş Belediyesi’nin Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu söyleşiye birçok Ödemişli katıldı. “Kurtuluştan Kuruluşa” söyleşisi sona erdikten sonra Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, tarihçi ve araştırmacı yazar Sinan Meydan’a efe heykeli hediye etti.

Söyleşi sonrası Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü bizlere en iyi şekilde anlatan cesur yürekli tarihçi Sinan Meydan’ı Kurtuluş Bayramı etkinliklerimizde ağırlayıp Kuvayı Milliye’nin topraklarında şanlı tarihimiz için saygı duruşumuzu sürdürdük. ‘Kurtuluştan Kuruluşa’ bilmemiz ve hiç unutmamamız gereken noktaları, almamız gereken dersleri hatırlattı. Yüreğine sağlık” dedi.

Sinan Meydan Kimdir?

1975 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Artvin Şavşat’ta tamamladı.
Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi TARİH bölümünde tamamladı (1993-1997).
Yıllarca Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk üzerinde çalıştı. Çok sayıda kitap ve makale kaleme aldı. Birçok televizyon programında, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda panel, söyleşi ve konferansta Milli Mücadele’yi, Cumhuriyet Devrimi’ni ve Atatürk’ü anlattı, anlatıyor.

Şu sıralar her pazartesi Sözcü gazetesinde “Tarihten Günümüze” adlı bir tarih sayfası hazırlamaktadır.
Özlem Akkoç Meydan ile evli olan Sinan Meydan, İdil Maya ve İlay Melek adlı iki kız çocuk babasıdır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme