• Haberler
  • Gündem
  • Tarihi kazı nedeniyle otopark kapatıldı, hastane çalışanları mağdur!

Tarihi kazı nedeniyle otopark kapatıldı, hastane çalışanları mağdur!

yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'in haberine göre, İzmir Eğitim Diş Hastanesi bahçesindeki otoparkın bölgede tarihi kazı...

yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin’in haberine göre, İzmir Eğitim Diş Hastanesi bahçesindeki otoparkın bölgede tarihi kazı yapılacağı gerekçesiyle kapatıldı. Hastane çalışanları durum nedeniyle mağdur oldu.

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran konuyla ilgili olarak, “İzmir Eğitim Diş Hastanesi otoparkı yaklaşık üç aydır kapalı.  Daha önce Şifa Hastanesi olarak hizmet veren hastanenin otoparkı yaklaşık otuz yıl kullanılmış ancak otoparkın 15 Temmuz’dan sonra devlete devredilmesiyle birlikte bir kamu kurumu olan İzmir Eğitim Diş Hastanesi burayı kullanmaya başladı. Otoparkın tarihi eser üzerine yapıldığıyla ilgili bir mahkeme kararı olduğu gerekçesiyle otopark kapatıldı. Ancak otoparkın kapatılması hastane personeli, doktor, hemşire dahil tüm çalışanları mağdur etti. Bu mağduriyetin giderilmesiyle ilgili Birlik Sağlık Sen olarak İzmir İl Sağlık Müdürümüz Emre Erkuş, İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğüyle görüşmemiz sonucunda kamu yararı olduğu gerekçesiyle otoparkın açılacağı yönünde beyanatlarımız oldu” dedi.

“DURUMUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNDUK”

Söz konusu bu beyanatların her geçen gün uzamakta olduğunu ve mağduriyetlerin arttığını ifade eden Boran, Basmane’nin güvenlik açısından sıkıntılı bir bölge olduğuna, insanların işe gelirken güvenli bir ortama araçlarını park edebilmeleri için otoparkın acilen açılması gerektiğine vurgu yaptı. Boran, otoparkı yıllarca özel bir hastanenin kullanmasında hiç bir sıkıntı yaşanmadığı da devlet memurlarının kullanması durumunda sıkıntı olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını iletti.

Boran, otoparkın çok acil açılması gerektiğini, Kültür Bakanlığı’nın da (Kültür Varlıklarını Koruma) otoparkın altında da tarihi eser olduğu gerekçesiyle itiraz etmesi ya da otoparkın kapatılmasının uygun olmadığını belirtti. Burada kamu yararı olduğunu söyleyen Boran, yaklaşık 400 çalışanın mağdur olduğunu, memurların araçlarını park etmesiyle ilgili Valilik, Sağlık Müdürlüğü, Vakıflar İl Müdürlüğü’nden durumun çözülmesi için talepte bulunduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme