• Haberler
  • Genel
  • Tarım işçileri taşıma kooperatifi başkanından açıklama

Tarım işçileri taşıma kooperatifi başkanından açıklama

Korsan tarım işçisi taşımacılığının suç olduğunu hatırlatan S.S 8228 Nolu Torbalı Tarım İşçileri Karayolu Yolcu Taşıma...

Korsan tarım işçisi taşımacılığının suç olduğunu hatırlatan S.S 8228 Nolu Torbalı Tarım İşçileri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatif Başkanı Zeynel Bayraktar, korsan taşımacılık yapan kişileri şikayet ettiği iddialarına da yanıt verdi. Bayraktar, “Ekmeğimizi paylaşmaya razıyız ama ekmeğimizi çaldırmayız” dedi.

Bayraktar, “Biz ekmeğimizi paylaşmaya razıyız ama ekmeğimizi çalana da hukuken gerekli işlemi yaptırmaktan imtina etmeyiz. Bu mesleği yapan değerli meslektaşlarım için gerekli belgeler şu şekildedir; Aracın yolcu taşıma amaçlı üretilmiş olması kriteri esastır. Bunun yanı sıra karayolu kanunları gereği araç 19 yaş ve 19 yaş altı olmak zorundadır. Vergi levhası olmalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öngördüğü güzergah izin belgesine tabi olmalıdır. Aracı kullanan şoför TC vatandaşı olmalı SRC 2 ehliyeti olmalıdır. Yolcu taşıma belgesi, psikolojik durumunu gösterir psikoteknik belgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi şoför tanıtım kartı olmalı ve şoförler odasına kayıtlı olmalıdır. Ticari araç kullanacağı için sigortalı olması zorunludur. Bu kriterleri taşıyan herkesle ekmeğimizi paylaşırız ancak kamyon, kamyonet, traktör, vasıfsız araç, yolcu taşımaya elverişli olmayan araç ve araç sürücüleri ile de kanunların öngördüğü şekilde mücadelemiz devam edecektir. Kimsenin camını çerçevesini kırmıyoruz. Kimsenin canına kast etmiyoruz. Sadece kanuni yollardan geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme