Tarım ve gıdanın sürdürülebilirliği

Nacak özetle şunları söyledi:'Tarım ve gıda stratejik, kritik ve öncelikli sektörlerdir. İnsanoğlu doğayı vahşice tüketti, bunun...

Nacak özetle şunları söyledi:“Tarım ve gıda stratejik, kritik ve öncelikli sektörlerdir. İnsanoğlu doğayı vahşice tüketti, bunun bedellerini ödüyoruz. Tüketim alışkanlıklarımız değişti, tüketim artıkça karbon ayak izimiz  büyüdü. İnsan kaynaklı küresel iklim değişikliğinin etkileri giderek daha belirgin hale gelmektedir. Tarım ve gıdanın sürdürülebilirliği, çiftçinin sürdürülebilirliği için yerel ürünleri korumamız, yerel ürünlere olan talebin artması çok önemli. Üstelik yerel ürün tüketimimiz artıkça karbon ayak izimiz küçülecektir.

Evlerimizin yakınında yetiştirilen yiyecekleri yemek, yemeklerimizi anında daha iklim dostu hale getirebilir. Böylece yerel gastronomik mirasın korunması, Coğrafi işaretli ürünlerin süründürülebilir olması, yerel çiftçinin desteklenmesi, yerel markaların desteklenmesi sağlanmış olacaktır.”

Etkinlik sonrası Merhaba Dergisi Haber Müdürü Yağmur Onurlubaş Pınar Nacak’a bir anı ödülü takdim etti.Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme