‘Tarkan’ı bırakın kongreyi açıklayın!’

Yeniizmir.com’dan Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kurtuluşun 100'üncü yıl dönümü olan 9 Eylül...

‘Tarkan’ı bırakın kongreyi açıklayın!’
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniizmir.com’dan Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kurtuluşun 100’üncü yıl dönümü olan 9 Eylül 2022 günü Megastar Tarkan’ın verdiği konserin İzmir’e getirisini 11 ay sonra açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kente 100 milyon lira katkı sağlandığını dile getirdi. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, yabancı katılımcıların yoğun olduğu 15-21 Mart tarihleri arasında 7 gün süren İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin masraflarının ve İzmir’e getirdiği ekonomik katkıların açıklanması yönünde çağrıda bulundu.

‘GETİRİ YOK GÖTÜRÜ VAR’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Tarkan’ açıklamasına dikkat çeken Başdaş, “Böyle farklı olaylara girmeyip İzmir’in sorunlarına baksa daha iyi olur. Geçtiğimiz gün de kokunun bittiğine dair bir açıklama yaptı. Ben AK Parti Konak İlçe Başkanı olarak kendisini Melez Çayı’na davet ediyorum. Ama gelirken maskesini almayı unutmasın. Koku var mı yok mu orada görür. Sayın Soyer ‘Tarkan 100 milyon lira katkı sağladı’ derken yanlış söylemiştir. O kadar giderimiz oldu demek istiyor aslında. Çünkü katkı sağlamadı ve belediyenin kasasından o kadar para çıkmıştır. Bir de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde kendi aralarında toplandılar ve ne yaptıklarını da açıkladılar. O kongrede HDP’li bir vekil Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yalancılık ile suçladı. Ama AK Parti ne yapıyor? İktisat Kongresi’ni yerinde yaptı. Kültür sanat böyle yapılır. AK Parti, Alsancak’ın göbeğinde eser yapıyor” dedi.

Başdaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği İktisat Kongresi’nde ciddi bir masraf yapıldı ama İzmir’e hiç katkı konmadı. Sadece HDP’li vekili konuşturdular, o da Atatürk’e hakaret etti. Getirisi olmadı ama götürüsü çok oldu. Tarihimize orada hakaret edildi. Biz söylememize rağmen açıklamadılar. İktisat Kongresi’nin İzmir’e sağladığı ekonomik katkı ve yapılan masraflar açıklanmalı. Konserden sonra 11 ay beklediler. Kongrenin üzerinden 5 ay geçti. İzmir’in sonuçları bekleyecek daha 5 ayı yok. Ne fayda sağlandı, ne kadar harcandı, kamuoyu ile paylaşın” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme