Tatbikat başka afet başka…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 360 personelin katılımıyla 23 farklı senaryo ile canlandırılan tatbikatın başarılı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 360 personelin katılımıyla 23 farklı senaryo ile canlandırılan tatbikatın başarılı geçtiğini söylüyor. Maraş depremiyle gördük ki; AFET tatbikata benzemiyor.

2020 DEPREMİ HAFIZADA

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, izlediği tatbikatın başarılı geçtiğini söylüyor. Türkiye, 6 Şubat’ta Maraş depremiyle gördü ki; AFET tatbikata hiç benzemiyor. Soyer, olası bir depreme hazırlıklı olduklarının altını çiziyor. ‘İzmirli rahat uyusun’ diyor. 2020’deki İzmir’deki depremi hiç dikkate almıyor. Yolların nasıl kapandığını, ulaşımın nasıl kilitlendiğini göz ardı ediyor. İzmir’in normal trafiğinin nasıl kilitlendiğini bile hesaba katmıyor.

YAĞMUR DA BİLE SORUN

DEPREM gibi bir AFET anında hiçbir şey tatbikattaki gibi olmuyor. Yapılan, ‘Afete Hazır İzmir’ tatbikati gerçekle uyuşmuyor. 360 kişiyle müdahale ise İzmir için komik gibi duruyor. Başkan Tunç Soyer’in ‘İzmirliler’in içi rahat etsin. Rahat uyusunlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı kadroları olası afete en hızlı şekilde müdahale edecek kapasiteye sahip’ söylemleri kulağa hoş geliyor. Vatandaşın, yağmurlarda yaşadığı sorunlar hafızalarda saklı duruyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme