• Haberler
  • Genel
  • Tayvan’da Son 25 Yılın En Büyük Depremi: 7 Kişi Hayatını Kaybetti, 736 Kişi Yaralandı

Tayvan’da Son 25 Yılın En Büyük Depremi: 7 Kişi Hayatını Kaybetti, 736 Kişi Yaralandı

Depremden etkilenen Hualien kentinde binalar yıkıldı, yollar ve köprüler hasar gördü. Depremden sonra bölgeye çok sayıda...

Depremden etkilenen Hualien kentinde binalar yıkıldı, yollar ve köprüler hasar gördü. Depremden sonra bölgeye çok sayıda itfaiye ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmalarda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 736 kişinin ise yaralandığı belirlendi. Yaralılardan 22’sinin durumu ağır olarak nitelendiriliyor.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, deprem nedeniyle oluşabilecek dev dalgalara karşı Tayvanlıları uyardı. Yetkililer, kıyı bölgelerinde yaşayanlara evlerini terk etmeleri ve yüksek yerlere gitmeleri çağrısında bulundu.

Depremden sonra bölgedeki birçok ülke Tayvan’a yardım teklifinde bulundu. ABD, Japonya ve Çin, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için ekipler gönderdi.

Tayvan, deprem ve tsunami gibi doğal afetlere oldukça elverişli bir bölgede yer alıyor. Ülkede son yıllarda birçok büyük deprem meydana geldi. 1999 yılında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2 bin 400 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremden etkilenen bölgedeki çalışmalar halen devam ediyor. Yetkililer, enkaz altında kalanların bulunması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme