TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 20 Kasım paylaşımı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya platformundan paylaşım gerçekleştirdi....

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya platformundan paylaşım gerçekleştirdi. Söz konusu paylaşımda çocukların haklarına vurgu yaptı. Kurtulmuş, çocukların hak ettikleri yaşam koşullarına sahip olmaları gerektiğini belirterek, dünyanın her yerinde korumasız, savaşın ve yoksulluğun etkisi altında olan, vatanlarından ayrı düşmüş çocukların varlığının toplumları derinden etkilediğini ifade etti.

Çocukların korunması, beslenmesi, eğitimi ve yaşama hakkı gibi en temel haklarının sağlanması için küresel düzeyde birçok önlem alındığına dikkat çeken Kurtulmuş, modern dünyanın zayıflara karşı gösterdiği duyarsız ve merhametsiz tutumun en çok çocukları etkilediğini vurguladı. Bu tutumun çocukların bedenlerinde ve zihinlerinde geri dönüşü olmayan yaralar açtığını belirtti.

Kurtulmuş, çocukların geleceği için adil, güvenli ve sevgi dolu bir dünya inşa etme sorumluluğumuzun altını çizerek, çocukların yaşamlarını güzelleştirmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

“ÇOCUKLARIMIZA HAK ETTİKLERİ DÜNYAYI KURMAK ZORUNDAYIZ”

Kurtulmuş açıklamasının devamında, “Medeniyetimiz bizleri, merhamete en çok ihtiyaç duyan çocukların her şart altında korunup gözetilmesi, yaralarının sarılması, yüklerinin hafifletilmesi hususlarında öğütler ve sorumlu tutar. Atalarımız, vakıflarını, kurumlarını ve sosyal yaşamını tarih boyunca bu doğrultuda kurgulamış, çocuğun üstün yararı ilkesini daima gözetmiştir. Çocuklarımıza hak ettikleri, çiçeklerle bezeli, sokaklarında gülücüklerin yankılandığı, kalpleri gibi tertemiz bir dünya kurmak zorundayız.

Bu bilinçle takatimizin sonuna kadar çalışacağız. Filistin’de, Gazze’de ve dünyanın her yerinde çelik tellerle örülü sınırların ardında neşeyle keder, oyunla savaş, hayatla ölüm arasında sıkışmış tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, kayıplarımızı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme