TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek?

TBMM Genel Kurulu haftalık çalışmasına 21 Kasım Salı günü başlayacak ve öncelikli olarak Aile ve Gençlik...

TBMM Genel Kurulu haftalık çalışmasına 21 Kasım Salı günü başlayacak ve öncelikli olarak Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi üzerinde çalışılacak. Bu teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olacak olan Aile ve Gençlik Fonu’nun yönetim kurulu, beş üyeden oluşacak. Yönetim kurulu, fonun kullanılacak kaynaklarını ve harcama programlarını belirleyerek projelere kaynak aktarımı yapacak. Ayrıca, fonun mali verileri altı aylık periyotlarla kamuoyuyla paylaşılacak.

Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2024 bütçe görüşmeleri tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde Dışişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bütçeleri üzerinde görüşmeler yapılacak. Ayrıca, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddeleri ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi maddeleri de ele alınacak.

Bunun yanı sıra, 23 Kasım Perşembe günü Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu toplanacak. Meclis’te bulunan siyasi partilerin grup toplantıları ise Salı ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme