TCG Bayraktar- TGC Sancaktar Beyrut'ta 

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Beyrut'a ulaştığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Beyrut’a ulaştığını duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tahliye operasyonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Beyrut’a ulaşan gemilerde toplam 300 ton insani yardım malzemesinin bulunduğu ve bu malzemelerin dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edileceği kaydedildi. Tahliye görevinde, öncelikle Türk vatandaşlarının yanı sıra, Türkiye’den yardım talep eden yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde Lübnan’dan tahliye edileceği vurgulandı.

“TAHLİYE GÜVENLİ ŞEKİLDE YAPILACAK”

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu sürecin titizlikle yürütüleceğini ve her türlü güvenlik önleminin alınacağını ifade edilerek, “İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek” denildi. 

Bakmadan Geçme