TEGV 30 yaşında | Nitelikli eğitimde bir dönüm noktası
30 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında çocuklara eğitim sunan TEGV, 3 milyondan fazla çocuğa ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Peki, vakfın gelecekteki hedefleri neler? TEGV, dijitalleşme süreciyle eğitimde devrim yaratmayı planlıyor. TEGV Akademi dijital platformu çocuklara ne gibi fırsatlar sunuyor? Tüm detaylar haberimizde...
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 30 yıldır çocukların eğitimde fırsat eşitliğine ulaşmalarını sağlıyor. Bu başarı, sadece vakfın kurucularının değil, tüm gönüllülerin özverili katkılarıyla mümkün oldu.
Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 30. yılını kutluyor. 1995 yılında, eğitimin gücüne inanan iş insanları ve eğitimciler tarafından kurulan vakıf, bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında çocuklara nitelikli eğitim sunuyor. "Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir" mottosuyla hareket eden TEGV, 30 yılda 100 bini aşkın gönüllü ile 3 milyonun üzerinde çocuğa ulaşmayı başardı.
SUNA KIRAÇ'IN ÖNDERLİĞİNDE BAŞLAYAN EĞİTİM YOLCULUĞU
TEGV, kurucusu Suna Kıraç’ın önderliğinde başladığı bu eğitim yolculuğunda, cumhuriyetin ilkelerine bağlı, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim modeli sunuyor. Vakıf, 25 ildeki 73 etkinlik noktasında, çocuklara 21. yüzyıl becerileri kazandırmayı ve onların potansiyellerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyor. TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, vakfın 30. yılıyla ilgili olarak, “Eğitim yolculuğumuzu 30 yıldır başarıyla sürdürüyoruz. Suna Kıraç’ın başlattığı bu yolda, çocuklarımıza çağdaş, evrensel değerlerle donatılmış bir eğitim sunuyoruz” dedi.
KURUMSAL YAPI VE KÜRESEL STANDARTLAR
TEGV, kurumsal yapısını şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkelerine dayandırarak güçlendirdi. Vakıf, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip ve bağımsız denetim süreçlerinden başarıyla geçiyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Global Compact’a katılarak küresel düzeyde sorumluluk taşıyan önemli bir paydaş konumunda bulunuyor.
ATEŞBÖCEKLERİ : ZOR ZAMANLARDA UMUT OLUYOR
TEGV’in "Ateşböceği Öğrenim Birimleri" projesi, Türkiye’nin farklı köy ve kasabalarındaki çocukların eğitim fırsatlarına erişimini artırıyor. Bu mobil eğitim birimleri, özellikle afet sonrası, çocukların hem eğitim almasını hem de psikolojik destek bulmasını sağlayarak onlara umut oluyor. Bugüne kadar 1.2 milyon çocuğa ulaşan bu projeyle TEGV, toplumsal dayanışma ve fırsat eşitliği anlayışını sürdürerek Türkiye genelinde büyük bir fark yaratıyor.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİ PROJELER
TEGV, 30. yılında dijital dönüşümüne hız veriyor. 2024 yılında hayata geçirdiği TEGV Akademi dijital platformu ile çocuklara çevrimiçi eğitim fırsatları sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Allianz iş birliğiyle başlatılan “Bilinçli Adımlar Güvenli Yarınlar” programı, 3 yıl boyunca 135 bin çocuğa deprem farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor.
Vakfın 30. yılındaki bir diğer önemli gelişme ise, Nirun Şahingiray Uluslararası Eğitim Forumu'nun 6. kez düzenlenecek olması. Eğitimdeki yenilikleri tartışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen bu forum, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, eğitim profesyonellerini ve akademisyenleri bir araya getiriyor.
30. YILINDA DAHA FAZLA ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR
Nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğuna inanan TEGV, 30. yılında daha fazla çocuğa ulaşmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi sürdürüyor. Vakıf, kurucularından aldığı güç ve 100 bin gönüllüsünün özverili desteğiyle, her geçen gün daha fazla çocuğun geleceğine ışık tutuyor.