• Haberler
  • Eğitim
  • Tehlike büyüyor: Üniversitede ilk ders 'bağımlılıkla mücadele' oldu

Tehlike büyüyor: Üniversitede ilk ders 'bağımlılıkla mücadele' oldu

Bağımlıların neden olduğu suçlar artıyor. Üniversitelerde uyuşturucu madde bağımlılığı en ciddi tehlike olarak ön plana çıkıyor. Adnan Menderes Üniversitesi, tehlikeye dikkat çekti.

Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” semineri verildi. Öğrenci sayısının azaldığı üniversitede, bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerler, 11 Ekim’e kadar devam edecek ve her gün iki oturum şeklinde yapılacak.

Seminerin ilk etabına, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi öğrencileri katıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden görevli Narko Rehberler Nilay Evren ve Rıdvan Eroğlu, gençlere yönelik “Gençlik Modülü” hakkında detaylı bilgi sundu.

Eğitimde, bağımlılığın toplumsal ve bireysel etkileri üzerine konuşulurken, "Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi", "Madde Bağımlılığının Zararları", "Uyuşturucu Maddelerin Tanımı", "Riskli Mekanlar" ve "Uyuşturucu Suçlarına Karşı Yasal Süreçler" gibi başlıklarda kapsamlı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, madde kullanımıyla mücadele merkezleri hakkında da bilgi verildi.

Seminer boyunca bağımlılığın nedenleri, belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken, bağımlılığın birey ve aileler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Erken müdahale ve destek sistemlerinin kritik rolü vurgulandı.

Bakmadan Geçme