Tekne turlarına yağmur engeli

Denizli'nin Güney ilçesinde yer alan ve Ege Bölgesi'nde tek yenilenebilir enerji ile çalışan Cindere Baraj Gölü'ndeki...

Denizli’nin Güney ilçesinde yer alan ve Ege Bölgesi’nde tek yenilenebilir enerji ile çalışan Cindere Baraj Gölü’ndeki tur teknesi, uzun süredir devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle seferlerine başlayamadı.

Güney ilçesinde Cindere Baraj Gölü içinde yerli ve yabancı turistleri yaklaşık 10 kilometrelik bölgede gezdiren, Ege Bölgesi’nin tek yenilenebilir enerji ile çalışan tur teknesi, bu yıl sezonun başlamasına rağmen, etkili sağanak yağmurlar ve rüzgâr nedeniyle seferlerine başlayamadı. 40 kişi taşıma kapasitesine sahip tekneye binen yerli ve yabancı turistler Cindere Baraj Gölü çevresindeki eşsiz doğal güzelliğe sahip ormanları, göçmen kuşları ve doğal güzellikleri görebiliyor. Güney’e gelen yerli ve yabancı turistlerin Türkiye’nin 23. Doğa harikası Güney Şelalesi’ni ziyaret edip, müthiş bir tekne turuna çıkabiliyor. Bölgede işletmecilik yapanlar, bu yıl tekne turlarının etkili aşırı sağanak yağmur yağışları ve rüzgâr nedeniyle henüz başlayamadığını söyledi.

İHA

Bakmadan Geçme