TEKNOFEST İzmir’e sayılı günler kaldı!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen TEKNOFEST, çeşitli etkinliklere...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen TEKNOFEST, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve daha birçok faaliyet bulunuyor.

Festival, bu yıl “SenGeleceksindiye” temasıyla İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler, teknoloji ve girişim yarışmalarından hava gösterilerine, bilim şovlarından keşif oyunlarına, simülasyon deneyim alanlarından eğitici atölyelere, sergilere ve konserlere kadar geniş bir etkinlik yelpazesiyle karşılaşacaklar.

Bu yıl TEKNOFEST İzmir’de ilk kez Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarışması düzenlenecek. Fikir Maratonu’na 913 takım ve 2,592 öğrenci başvurdu, ve ara turda 1055 öğrenci finalist olmaya hak kazandı. Makeathon Yarışması ise ortaokul ve lise seviyelerinde 1005 takım ve 2,979 öğrenci tarafından başvuruldu, ara turda 1301 öğrenci arasından 32 takım finalist oldu.

TEKNOFEST Girişim Yarışması ise 34 girişimin 3 milyon 750 bin liralık ödül kazandığı bir platform olarak düzenlendi. İzmir etabında ise Turizm Teknolojileri ve Oyun Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri temalarında yarışmalar düzenlenecek.

Ayrıca, Milli Teknoloji Hamlesi’ne İzmir’de katkı sunmak amacıyla Take Off Girişim Zirvesi Ön Etkinlikleri de festival kapsamında gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST İzmir’de “Sahne Senin” etkinliği, müzikseverlere katılımcıların sahnede şarkı söyleme ve enstrüman çalma fırsatı sunacak. Etkinlik, her gün öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki kez gerçekleştirilecek.

Festivali ziyaret etmek isteyenler, kayıtlarını TEKNOFEST’in resmi internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme