Tepecik’te o okula 2 yıldır çivi çakılmadı

Ahsen Demircioğlu/YENİ İZMİR-Eğitim öğretim dönemi yine sıkıntılarla başladı. Kayıt paraları, kırtasiye masrafları, ekstra giderler gibi sorunların...

Ahsen Demircioğlu/YENİ İZMİR-Eğitim öğretim dönemi yine sıkıntılarla başladı. Kayıt paraları, kırtasiye masrafları, ekstra giderler gibi sorunların aşılamadığı yeni eğitim döneminde, binaların fiziki şartları iyileştirilemediği için birçok öğrenci başka okullarda eğitimine devam etmek zorunda kalıyor. Yaşanan İzmir depremi nedeniyle yenileme-güçlendirme çalışmaları binlerce öğrenciyi farklı okullara yönlendirirken çalışmaların sonuçlanmaması da velilerin tepkisini çekmeye başladı.

Tepecik’te yer alan, 60 yıla yakın süredir öğrencilerin yetiştiği Gazi Osman Paşa İlkokulu da yenileme çalışmaları nedeniyle 3 yıldır eğitim hizmetine ara vermiş durumda. 2020 Eylül ayında yenilenme faaliyetlerine başlayan okulun 2022 yılında teslim edileceği velilere söylendi. Ancak hızlı başlayan çalışmalar 2 yıl önce durdu. Veliler ve muhtar, okulda başlanan çalışmaların durmasına, binanın yeniden eğitime başlamamasına tepki gösteriyor.

Haber

3’Ü BİR ARADA

Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş, Konak Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda 3 yıldır güçlendirme çalışmalarının bitmediğine dikkat çekerek, “60 yıllık okulu yıktılar, inşaatı bir aşamaya kadar getirdiler ama 2 yıldır atıl durumda kaldı, bir çivi çakılmıyor” dedi.

“Anne-babalarımız, biz burada okuduk, şimdi de çocuklarımız okuyor” ifadesiyle okulun mahallelide ayrı bir değeri olduğunu kaydeden Çatalbaş, “Okulun tadilatı bitmediğinden çocuklarımız yıllardır Şehit Fazıl Ortaokulu’na yönlendiriliyor. Aynı okulda imam hatip lisesi ve anaokulu da var, kalabalık bir biçimde okuyor. 3 okul bir okulda eğitim görüyor” diye konuştu.

Haber

Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş

TARİHİ DEĞERİ VAR

Çocukların rahat ve sağlıklı bir eğitim almasının önemine değinen Muhtar Çatalbaş, şunları söyledi: “Çocuklarımız rahatça eğitim göremiyor. Veliler olarak çocuklarımızın kendi okullarında olmasını istiyoruz. Yetkililere soruyoruz; Buranın akıbeti ne olacak? Çocuklarımız bir okula tıkılmış durumda. Burası bizim tarihimiz, bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz.”

Okula ilişkin Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü’nden ise bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme