• Haberler
  • Gündem
  • Teröristbaşı Öcalan'dan ilk mesaj geldi! TBMM'ye gelecek mi? 

Teröristbaşı Öcalan'dan ilk mesaj geldi! TBMM'ye gelecek mi? 

Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Öcalan, yeğeni aracılığıyla kamuoyuna mesaj iletti.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Öcalan, yeğeni aracılığıyla kamuoyuna mesaj iletti.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yaklaşık 4 buçuk yıl aradan sonra ilk yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Saat 11:00’de başlayan ve 2 saat süren görüşme, iki taraf için önemli bir anı temsil ediyor.

“DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Ömer Öcalan, "Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“TEORİK VE PRATİK GÜCE SAHİBİM”

Abdullah Öcalan, yeğeni aracılığıyla kamuoyuna ilettiği mesajında, genel siyasi gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Öcalan, "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" mesajını paylaştı.

Bakmadan Geçme