• Haberler
  • Magazin
  • Terry Gilliam, fantastik sinemaya katkı ödülü'nü kazandı

Terry Gilliam, fantastik sinemaya katkı ödülü'nü kazandı

Fantastik Sinemaya Katkı Ödülü'nü kazanan ünlü yönetmen ve senarist Terry Gilliam, ödül töreninde Türk lokumu talep etti.

Gilliam, sinemaya olan katkılarının yanı sıra, bu jestiyle etkinliğe renk kattı.Monty Python komedi grubunun kurucularından ve ünlü yönetmen-senarist Terry Gilliam, FantasIstanbul'un 'Sinemaya Katkı Ödülü'ne layık görüldü. Gilliam, ödülünü, Türk lokumu ile ilgili espirili bir video mesajıyla kutladı.

Festival, 19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul'da 'Özgün Film Garantisi' mottosuyla gerçekleştirilecek. Danışma kurulu ve festival yönetimi, ödülü Terry Gilliam'a verme kararı aldı. Danışma kurulunda Asuman Dabak, Yağmur Taylan, Durul Taylan, Ömer Faruk Sorak ve Alex Proyas yer alıyor.

BAFTA ,CANNES VE VENEDİK ÖDÜLLERİ

Gilliam, 1976'da 'Monty Python ve Kutsal Kadeh' ile uzun metrajlı film kariyerine başladı. 1991'de Venedik Film Festivali'nde 'Gümüş Aslan', 2002'de Cannes Film Festivali'nde 'Onur Ödülü', 2009'da ise BAFTA 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı.

FANTASTİK SİNEMANIN USTA İSMİ

'Brazil', 'Balıkçı Kral', '12 Maymun' ve 'Baron Munchausen' gibi fantastik ve bilimkurgu başyapıtlarına imza atan Terry Gilliam, animasyon ve kurmaca alanında özgün bir dil geliştirdi. 2017'de "Don Kişot'u Öldüren Adam" filmiyle Cannes Film Festivali'ne katılan Gilliam, 84 yaşında üretimine devam ediyor. Yönettiği 14 filmde Bruce Willis, Johnny Depp, Jeff Bridges, Robert De Niro, Jude Law ve Robin Williams gibi ünlü oyuncularla çalıştı.
 

Bakmadan Geçme