TESK'ten esnaf için kredi çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğin...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğin söyledi. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğine değinen Palandöken esnaf için de çağrıda bulundu.

Bendevi Palandöken, “Kısıtlamalar günlük hayatı etkileyen üretimde önemli yeri olan önemli ölçekte ihracat yapanların finansmana ulaşmadaki önündeki zorluklar parakanda sektöründe çalışanların aldıkları kredilerle ancak işleri idare edebiliyorlar” dedi.

Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, “Normal bankalardan kredi almak isteyenlerin önündeki bu krediye ulaşmadaki sıkıntılar geçici de olsa bu sektörlerin perakende sektörünün fiyat artışlarının enflasyonun istihdamın gelişmesi ile birlikte işsizliğin azalması ile ilgili piyasaların rekabet edebilirliğinin öne çıktığı düzenlemelerin de birlikte yapılması en önemlisi” diye konuştu.

Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: Kredi kartı taksit kısıtlamaları, esnafı olumsuz etkiliyor. Piyasadaki bu hareketliliğin çarşı pazardaki harcama miktarını kaybetmemeleri için kredi kartı gibi taksitlendirme gibi finansmana ulaşmadaki engellerin kalkması gibi tedbirlerin de birlikte alınması lazım.

Haber Bülteni

Bakmadan Geçme