• Haberler
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı, uygulanan ceza miktarını açıkladı

Ticaret Bakanlığı, uygulanan ceza miktarını açıkladı

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 8 ayında tüketici sözleşmeleri, reklam ve haksız ticari uygulama denetimleri ile ürün güvenliği kapsamında 815 milyon liradan fazla idari para cezası kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 8 ayında tüketicilerin haklarını korumak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde 815 milyon liradan fazla idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bu denetimler, sözleşmeler, reklamlar, haksız ticari uygulamalar ve ürün güvenliği gibi çeşitli alanları kapsıyor.

AĞUSTOS AYINDA 79 MİLYON CEZA

Bakanlığın Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak ve mağduriyetlerini önlemek için sıkı bir denetim süreci yürütüyor. Açıklamada, sadece ağustos ayında yapılan denetimlerde 79 milyon liradan fazla ceza kesildiği belirtildi.

ÇEŞİTLİ HİZMETLERE İNCELEME

Tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelerdeki ihlallere ilişkin 432 milyon liradan fazla ceza uygulandı. Bu kapsamda mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, ön ödemeli konut satışları ve diğer çeşitli hizmetler incelendi. Ayrıca, ürün güvenliği denetimleri çerçevesinde 16 milyonun üzerinde yaptırım uygulandı. Reklam ve haksız ticari uygulama denetimlerinde ise 165 milyon liradan fazla ceza kesildi.

TARİFELERİNDEKİ AYKIRILIKLAR 

Taşra teşkilatınca yürütülen denetimler sonucunda, fiyat etiketi ve yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerin tarifelerine yönelik tespit edilen aykırılıklar nedeniyle de 201 milyon liradan fazla idari para cezası verildi. 

Bakmadan Geçme