Ticaret Bakanlığı’ndan Önemli Adım!

Ticaret Bakanlığı, turistik bölgelerde fiyat etiketi kullanmayan esnafa uyarıda bulunarak, bu durumun turistlerin mağduriyetlerine yol açtığını...

Ticaret Bakanlığı’ndan Önemli Adım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı, turistik bölgelerde fiyat etiketi kullanmayan esnafa uyarıda bulunarak, bu durumun turistlerin mağduriyetlerine yol açtığını ve Türk turizmi açısından güven kaybına neden olduğunu belirtti. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da fiyat etiketleri konusunda hükümler bulunduğu hatırlatılan yazıda, turistik bölgelerde satılan ürünlere etiket konulması zorunluluğuna vurgu yapıldı.

Turistik bölgelerde satılan ürünlere konulacak etiketlerde aşağıdaki bilgilerin yer alması gerektiği belirtildi:

  1. Malın özelliği
  2. Vergiler dâhil satış fiyatı
  3. Birim fiyatı
  4. Fiyatın uygulanmaya başlandığı tarih
  5. Eğer yerli malı ise “yerli malı” ibaresi

Depozitolu içecek gibi ürünler turistlere satışa sunulduğunda bu durumun da etiket üzerinde belirtilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, söz konusu uyarıların etiketlerde Türkçe olarak yer alması gerektiği ve satış fiyatlarının Türk Lirası veya TL simgesiyle yazılması gerektiği vurgulandı. Etiketler el yazısı ya da dijital çıktı şeklinde olabileceği gibi, etiket koymanın mümkün olmadığı durumlarda görülebilir yerlere fiyat listelerinin yerleştirilebileceği belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme