• Haberler
  • Siyaset
  • TİP Uşak: Topluma inatla aydınlık yarınların mücadelesini anlatacağız

TİP Uşak: Topluma inatla aydınlık yarınların mücadelesini anlatacağız

Özlem Kara/ Yeni İzmir- Siyasi partilere, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve...

TİP Uşak: Topluma inatla aydınlık yarınların mücadelesini anlatacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Kara/ Yeni İzmir- Siyasi partilere, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmeleri için verilen süre 9 Nisan Pazar günü sona erdi. Siyasi partiler, 9 Nisan gününden itibaren yasal olarak seçim çalışmalarına başladı.

Emek ve Özgürlük İttifakında yer alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) de 9 Nisan pazar günü İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte milletvekili adaylarını tanıttı. Türkiye İşçi Partisi 81 seçim bölgesinin 49’unda seçime gidiyor. Uşak’tan üç aday gösteren TİP seçim çalışmalarına ilişkin Yeni İzmir’e açıklamalarda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi Uşak İl Başkanı Ramazan Uğur Akman, il örgütünü 30 Ekim’de açtıklarını belirterek Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın açılışta yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak Uşak’ta Tayyip Erdoğan’ın bütün portrelerini biz indireceğiz” diyerek kadınlara, emeklilere, işçilere ve gençlere bunun sözünü verdiklerini söyleyerek inatla çalışmalarına devam ettiklerini anlattı.

Haber

“TOPLUMUN ORTAK PAYDASI OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”

Uşak İl Örgütünün seçim hazırlıklarına değinen Akman, “İçinde bulunduğumuz karanlık düzenden ve saray rejiminden kurtulmak için Türkiye İşçi Partisi’nin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 49 il ve 52 seçim bölgesinde seçime girme kararı aldık. Bu iller arasında Uşak da bulunuyor. Uşak İl Örgütü olarak bu süreçte yurttaşlarımızla birebir diyalog kurarak, partimizin geleceğe dair duygu ve düşüncelerini aktararak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu görüşmeler esnasında aldığımız olumlu geri dönüşler mutluluğumuzu ve inancımızı daha da artırıyor. Çünkü şunu görüyoruz, Türkiye de bir sosyalist partinin, toplumun her kesimi tarafından ilgi görmesi taktir edersiniz ki bir hayalden öte değildi. Fakat TİP bunu gerçekleştirdi ve toplumun ortak paydası olma yolunda hızla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNATLA AYDINLIK YARINLARIN MÜCADELESİNİ ANLATACAĞIZ”

Milletvekili adayı belirleme sürecine ilişkin bilgi veren Akman, “Adaylarımızı seçerken toplumun içinde yaşayan, bizler gibi çalışan veya işsiz kalan, yaşam mücadelesi veren yoldaşlarımızı aday olarak göstermeye özen gösterdik para babalarını değil. Mesela birinci sıra adayımız Ayşe Devrim Oğur, işsizlik sorununu derinden yaşayan, çalışmak isteyen fakat iş bulamayan bir yoldaşımız. İkinci sırada yer alan Önder Akar yoldaşımız, iş sağlığı güvenliği uzmanı. Üçüncü sırada yer alan Akın Mete yoldaşımız, asgari ücretin altında geçinmeye çalışan yıllarca sendikal mücadelelerde bulunmuş emekli bir arkadaşımız. Adaylarımızı belirlerken öncelikli kriterimiz halk iradesinin siyasette temsil edilmesi olduğu için çekinmeden ve kararlılıkla bu seçimi yaptık. Seçim süresince adaylarımızla birlikte yurttaşlarımıza ulaşıp partimizin hedeflerini ve umutlarını aktarmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Pazaryerlerinde filesini dolduramayan yurttaşımızı, İsmet Paşa Caddesinde iş arayan gencimizi, atanamayan öğretmenimizi dinleyeceğiz. Toplumun her kesimine ulaşıp inatla sürdürdüğümüz aydınlık yarınların mücadelesini anlatacağız” diye konuştu.

Haber

 

 “ERDOĞAN’IN BÜTÜN DEVLET KURUMLARINDAKİ PORTELERİNİ BİZ İNDİRECEĞİZ”

Son olarak 30 Ekim’de Uşak İl Örgütünü kurduklarını anlatan Uğur, “Birçok arkadaşımız ve yakın çevremiz, partinin tutum ve davranışlarını çok beğenmelerine rağmen Uşak ta partiye ilgi olmayacağını düşündüler. Fakat zaman gösterdi ki toplumla birebir iletişime geçtiğimizde bunun öyle olmadığını, insanların düzenin tüm korku ve baskı politikalarına rağmen kendi gelecekleri için siyaset yapmaya ve kendileri gibi bugüne kadar siyasetin dışına itilmiş insanlarla birlikte kendilerini bulacakları yerin TİP olduğunu gördük. TİP’in kuruluş felsefesi olarak emekçileri siyasette özne kılmaya dönük bir çabası olduğu için halkın talepleriyle birebir bir örtüştü. Bu ilgi sayesinde beklediğimizden çok daha kısa sürede Genel Başkanımız Erkan Baş’ın katılımıyla il örgütümüzü büyük bir coşkuyla açtık. Erkan Baş açılış sırasında Uşak’la ilgili şunları söylemişti ben de buradan tekrar yineleyeyim ‘ Uşak’a dışarıdan bakanlar emin olun şöyle düşünüyorlar ‘Ya bu Türkiye İşçi Partisi Uşak’ta da örgütlenmiş. Onlar için ve pek çok insan için Uşak’ta örgüt olsa ne olur olmasa ne olur diye baktıkları bir yer. Ama biz Uşak’ın bu memleketin geleceğinde, önemli bir yer olacağını bugün burada göstermeye geldik. Ve bunu gerçekleştiren arkadaşlarıma, buradaki Uşaklı emekçilere, Uşak’ın dört bir yanından Türkiye İşçi Partisi’ni var eden emekçilere hepinizin huzurunda çok teşekkür ederim. Türkiye’nin dört bir yanında çoban ateşi gibi halkın içerisinde değişen ve kurutuluşu müjdeleyen ateşlerinden bir tanesini Uşak’ta yakmış olmanın, bu mutluluğa ortak olmanın mutluluğunu sevincini mutluluğunu taşıyoruz. Hep birlikte bu memleketi aydınlık günlere götüreceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kurarken şöyle bir şey söylemiştim, bunu Uşak’ta da aynı şeyi söylüyorum Tayyip Erdoğan’ın bütün devlet kurumlarındaki portelerini biz indireceğiz’ demişti. Biz de Uşak İl Örgütü olarak emekçilere, gençlere, kadınlara verdiğimiz bu sözün sorumluluğu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Köylere, sanayiye, pazaryerlerine… elimizdeki bütün imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme