Tiyatro kursları renkli bir finalle sona erdi

Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu, yaklaşık 28 yıldır kentin kültür ve sanat hayatına değer katmaya devam ediyor.

Bu yıl düzenlenen “Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi” ile sahneye yeni yetenekler kazandırıldı. İki ay süren yoğun eğitim programının ardından, çocuk ve yetişkin kursiyerler final gösterileriyle sahne aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kursları başarıyla tamamlayan katılımcılara tebriklerini ileterek, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun yeni sezonda da sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

Yoğun Eğitim ve Renkli Final

Karşıyaka Belediyesi, tiyatroya ilgi duyan vatandaşların yeteneklerini geliştirmeleri için bu yaz "Temel Oyunculuk Eğitimi" düzenledi. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun profesyonel eğitici kadrosu eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitim programı, ses, ritim, diksiyon, doğaçlama, karakter analizi, mimik, nefes teknikleri, güven-özgüven geliştirme ve rol yapma gibi temel oyunculuk becerilerini içerdi. İki aylık eğitimin ardından kursiyerler, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlenen final gösterisinde yeteneklerini sergiledi.

12 Oyundan Skeçler Sahnelendi

Final gösterisinde, Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden 12 farklı oyundan skeçler sahnelendi. "Yedi Kocalı Hürmüz", "Keşanlı Ali Destanı", "Sulukule", "Sevgili Doktor", "Kadınlık Bizde Kalsın", "Ah Şu Gençler", "Uzun Beyaz Bulut Gelibolu", "Büyüklere Öyküler TV", "Ayşen’in Rüyası", "Yurdumun Ormanları", "Pampala’da Savaş Hazırlıkları" ve "Eşek Muhabbeti" oyunlarından seçilen bölümler, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Gösteride toplam 127 kursiyer sahne alırken, sahne, dekor ve kostüm hazırlıkları tamamen Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ve oyuncuları tarafından gerçekleştirildi. İzleyiciden tam not alan gösteri, sanatseverlerin beğenisini topladı.

Yeni Sezonda Yeni Oyunlar

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezona ekim ayında başlayacak. İki yetişkin ve iki çocuk oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıkacak olan tiyatro, yaz dönemi kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere de bu oyunlarda rol alma fırsatı sunacak.

Başkan Ünsal’dan Sanata Tam Destek

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, final gösterisinde sahne alan kursiyerleri tebrik ederek, Karşıyaka’nın kültür ve sanat kimliğine katkıda bulunan Belediye Tiyatrosu ekibine teşekkür etti. Ünsal, “Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak final gösterilerinde sahne alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Belediye Tiyatrosu ekibine de Karşıyaka’nın kültür-sanat kenti kimliğine sundukları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum. Nitelikli eğitimlerimiz ve profesyonel eğitici kadromuzla tiyatroya yeni yeteneklerin kazandırılmasına destekte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nu daha ileriye taşımak, vatandaşlarımızın sanatla iç içe bir yaşam sürmesine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, sanatı toplumun her kesimine ulaştırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor ve tiyatro kurslarıyla yeni yeteneklerin keşfedilmesine imkan tanıyor.


 

Bakmadan Geçme