• Haberler
  • Gündem
  • TMMOB İzmir Şubesi, kamuda çalışan mimar ve mühendisler için basın açıklaması yaptı

TMMOB İzmir Şubesi, kamuda çalışan mimar ve mühendisler için basın açıklaması yaptı

yenikiraz.com İnternet sitesinden/Semi Tektaş 'İKTİDAR GÖRMÜYOR' Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının ve...

TMMOB İzmir Şubesi, kamuda çalışan mimar ve mühendisler için basın açıklaması yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

yenikiraz.com İnternet sitesinden/Semi Tektaş

“İKTİDAR GÖRMÜYOR”

Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerinin siyasi iktidar tarafından görmezden gelindiğinin altını çizen Toprak, “Son olarak “Teknik Hizmetler Sınıfı’nda yer alan personelin ek ödeme oranlarının yükseltilmesi için verilen yasa değişikliği teklifi, iktidar partilerinin oylarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’nda reddedildi. Ülkede hayata geçirilen tüm projelerde, yaratılan tüm zenginlikte, geliştirilen tüm teknolojide büyük bir payı olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaratıcı emeği ne yazık ki her geçen gün değersizleştiriliyor. Kamudaki eşdeğer meslek sınıflarına farklı gerekçelerle maaş ve özlük iyileştirmeleri verilirken, meslektaşlarımız sürekli olarak dışlanıyor. Siyasi iktidarın bu sistematik dışlaması nedeniyle kamuda çalışan meslektaşlarımız çok ciddi bir yoksullaşma ve geçim sıkıntısı sorunu ile yüz yüze kalıyor” şeklinde konuştu.

Haber

“ EMEĞİN KARŞILIĞI ALINMALI”

Ücretli kesimlerin omuzuna yıkılan vergi yükü hafifletilmeli, bütçe gelirleri büyük oranda kar, faiz ve servetin vergilendirilmesine dayanması gerektiğini belirten Toprak,” Kamu çalışanları ücretlerinde yapılan gelir vergisi dilimine bağlı mağduriyet giderilmelidir. Çalışma dönemlerinde ücreti oluşturan kalemlerden biri olan ek ödeme emekliliğe yansıtılmalıdır. Her ne kadar çalışma dönemlerinde kamu çalışanı ücretini oluşturan kalemlerden biri olsa da asıl emeklilik dönemindeki emeklilik ücretinde etkisi olan ek gösterge yeniden düzenlenmelidir. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının daha iyi koşullarda çalışma, emeğinin karşılığını alma ve hak ettiği şekilde yaşayabilme talepleri dikkate alınmak zorundadır” diye konuştu.

Haber

“ÇALIŞAN SAYISI YETERLİ DEĞİL”

Kamuda çalışan sayısının talepleri karşılamadığının altını çizen Toprak sözlerini şöyle tamamladı, “Günümüz ekonomik koşullarında öncelikli ele alınması gereken konu istihdamdır. Mühendis, mimar, şehir plancılarının kamuda istihdam, atama ve güvenceli kadro konusunda ihtiyaca uygun alım talebi yaratılmalı ve buna uygun bütçe ayrılmalıdır. İstihdamın artırılması için kamu işlerinin kamu adına görev yapan devlet memurlarınca yapılması gereklidir. Bu kapsamda taşerona devredilen tüm sözleşmelerin iptal edilip, kamu istihdamının sağlanması ve ücretlerin de insanca yaşam düzeyine çıkarılması zorunluluktur.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme