Togg T10F Tanıtıldı: Yeni Sedan Modelin özellikleri neler?

İlk kez Adana'daki TEKNOFEST etkinliğinde görücüye çıkan T10F, merakla beklenen özellikleri ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Peki, Togg T10F'nin teknik özellikleri neler? Ne zaman piyasaya sürülecek? Detaylar haberimizde…

İlk kez Adana’daki TEKNOFEST etkinliğinde görücüye çıkan T10F, merakla beklenen özellikleri ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Peki, Togg T10F’nin teknik özellikleri neler? Ne zaman piyasaya sürülecek? Detaylar haberimizde…

Türkiye’nin elektrikli otomobil girişimi Togg, T10X ile birlikte büyük bir adım atarken, sedan versiyonu T10F de merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te görücüye çıkan Togg T10F, tasarımı ve özellikleriyle dikkat çekti. Peki, bu yeni sedan modelin detayları neler ve ne zaman piyasaya sürülecek?

TOGG T10F ÖZELLİKLERİ

Togg T10F, T10X’in sedan versiyonu olarak öne çıkıyor. Etkinlikte büyük ilgi gören araç, kullanıcı dostu akıllı yaşam çözümleriyle donatılmış durumda. T10F, sürekli internet bağlantısı ve uzaktan güncellemelerle kullanıcılarını destekleyen bir yapıya sahip. 

MENZİL VE TEKNİK ÖZELLİKLER

- Motor Seçenekleri: RWD standart menzil, RWD uzun menzil ve AWD çift motorlu versiyon.
- Güç ve Tork: 160 kW (218 beygir) gücünde, 350 Nm tork üretiyor.
- Menzil: RWD model, 350+ ve 600 kilometreye kadar menzil sunarken, AWD model ise 530 kilometreye kadar menzil sağlıyor. T10F, T10X’ten 80 km daha fazla menzil sunuyor.
- Batarya Kapasitesi: Standart menzilli model 52,4 kWh, uzun menzilli model ise 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip.

DIŞ TASARIM VE YENİLİKLER

T10F’in dış görünüşü, aerodinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. Ön difüzörler kapalı olarak tasarlanırken, kaslı kaput yapısı dinamik bir görünüm sağlıyor. Tamponda bulunan bumerang şeklindeki gündüz farları ve krom detaylar, estetik açıdan araca şıklık katıyor. 

Ayrıca, T10F’in arka tasarımı, uçtan uca LED stop lambalarıyla donatıldı. Bagaj, liftback tasarımı sayesinde arka camla birlikte açılarak geniş bir yükleme alanı sunuyor. 

ÇIKIŞ TARİHİ

Togg T10F’in, 2025 yılının Mart veya Nisan ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hem CES hem de TEKNOFEST’te sergilenen bu model, yerli otomobilseverlerin büyük beklentileriyle karşı karşıya.


 

Bakmadan Geçme