Togg'un sedan modeli 2025'te yollarda olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobil markası Togg'un ilk sedan modeli olan T10F'in 2025 yılında satışa sunulacağını açıkladı.

Bakan Kacır, Bursa Gemlik’teki Togg Teknoloji Kampüsü’ne gerçekleştirdiği ziyarette, T10F modelinin daha geniş bir kitleye hitap edeceğini ve mevcut SUV modeline kıyasla 80 kilometre daha fazla menzil sunacağını belirtti.

Daha Fazla Menzil ve Farklı Bir Tasarım

Kacır, Togg’un 2025 yılında piyasaya sürülecek sedan modeli T10F’in, sportif bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra, sedan araçlardan beklenen konfor ve performansı da sağlayacağını vurguladı. “Bu model, SUV modelinden daha uzun bir menzile sahip olacak, bu da elektrikli araç kullanıcıları için önemli bir avantaj sağlayacak,” diye konuşan Kacır, elektrikli araçların Türkiye genelinde yaygınlaşmasını desteklemek için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Togg, Küresel Güvenlik Standartlarına Uyum Sağlıyor

Togg’un, AR-GE ve üretim faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğünü belirten Kacır, küresel güvenlik regülasyonlarına uyum çalışmalarının da başarıyla devam ettiğini ifade etti. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2024 fuarında tanıtılan T10F modelinin büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye’de küresel güvenlik düzenlemelerine uyum sürecinin başladığını hatırlatan Kacır, “Togg’un otonom sürüş kabiliyetlerini bizzat deneyimleme fırsatı buldum. Genel Güvenlik Regülasyonları 2 düzenlemelerine hızlı bir şekilde adapte olduk,” dedi.

Şarj İstasyonu Altyapısı Genişliyor

Elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşması için şarj altyapısının büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Kacır, şu anda Türkiye genelinde 23 bin halka açık şarj istasyonu bulunduğunu ve bunların 8 bininin hızlı şarj imkanı sunduğunu belirtti. Kacır, “Önümüzdeki dönemde, özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyütmesini sağlayacağız. Türkiye, Avrupa’da elektrikli araç başına düşen şarj istasyonu sayısı açısından lider ülkelerden biri ve bu liderliği daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Bakan Kacır, Togg’un AR-GE ve inovasyon yetkinlikleriyle Türkiye’nin gururu olmaya devam edeceğini vurgularken, yerli otomobilin hem üretim kapasitesi hem de teknolojik altyapısıyla Türkiye’nin geleceği için önemli bir yatırım olduğunu belirtti. “Bu genç ve deneyimli ekibin, ülkemiz için yürüttüğü bu projede her daim yanlarında olacağız,” diyerek Togg’a verilen desteğin süreceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme