• Haberler
  • İzmir
  • TOGG ve çıkarma gemisini seçim malzemesi yaptılar!

TOGG ve çıkarma gemisini seçim malzemesi yaptılar!

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi TCG Anadolu'nun, dün İzmir Alsancak Limanı'na yanaşmasının ardından saat...

TOGG ve çıkarma gemisini seçim malzemesi yaptılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi TCG Anadolu’nun, dün İzmir Alsancak Limanı’na yanaşmasının ardından saat 12.00 itibariyle ziyaretçilere açıldı. Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile gruplar halinde içeriye alındı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya da gemiyi ziyaret ederek ziyaret sonrası basın açıklaması yaptı.

“HEPİMİZİN GURURU”

Bakan Kasapoğlu, “Alsancak Limanı’nda bu şaheser ayrı bir gururla tüm dünyaya mesaj veriyor. Bu gurur hepimizin gururu. Türkiye iddiası olan, hayallerini gerçekleştiren bir ülke. Bugün çok farklı bir mutluluk içerisindeyiz. Çok özel bir gururu yaşıyoruz. Bu eser emeğin, alın terinin, inancın ürünü. Bugünlerimizin, yarınlarımızın ne kadar güçlü olacağının sembolü. Hemen yanı başında Togg’umuz var. SİHA’larımız, Kızılelma’mız bu millet için. Kimse bizi hayallerimizden vazgeçiremeyecek. İlk anlardan itibaren yoğun bir teveccüh var. Manisa’dan, Aydın’dan her yerden ziyaretçiler geliyor” dedi.

“TSK’NIN DENİZ HAREKETLERİNDE KABİLİYETİ ARTTI”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Biraz evvel TCG Anadolu’nun İzmir’e gelmesi münasebetiyle ilk defa halka açılması törenini icra ettik. Biz de Bakanımızla birlikte TCG Anadolu’yu deniz kuvvetlerinin en üst amirleriyle birlikte gezdik. TCG Anadolu’nun Türk deniz kuvvetleri tarihinde bir seviye atlamayı ifade ettiğini söyleyerek ‘50 yıl sonra tarihe geçecek bir hadise olarak kaydedilecek’ dediler. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denizde yapacağı her türlü hareketin imkan ve kabiliyeti artmış durumda. Biz vatandaşlarımızın çokça ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“CHP’LİLERİ GEZMEYE DAVET EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir hafta önce TCG Anadolu’nun İzmir’e geleceğinin müjdesini verdiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bugün TCG Anadolu’yu İzmirli hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Ege Bölgesi’nden buraya ziyaretçi akını olacağını görüyoruz. İlk emareler bunu gösteriyor. Biz de gezdik. Böyle bir eserin ülkemize kazandırılmasından, gurur duyduk. Muhalefet partisi temsilcilerinin de gurur duyacağını düşünüyorum. İzmir’deki CHP’li milletvekillerini de, belediye başkanlarını da bu gurur duyulacak projeyi gezmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber

UZUN KUYRUKLAR

  • Gemiye saat 13.00 itibariyle ziyaretçi girişi başlarken metrelerce kuyruk oluştu. Girişte kadınlara ayrı sıra oluşturarak öncelik tanındı.
  • Girişte hem kimlik kontrolü hem de üst araması yapıldı. Yanında kimliği olmayanlar ve yabancı uyruklu vatandaşlar içeriye alınmadı.
  • Geminin yer aldığı Alsancak Limanı’na giden yollar AK Parti bayraklarıyla süslendi.
  • Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, girişlerin zaman zaman durması nedeniyle tepki gösterdi.
  • Geminin girişinde tanklar sergilenirken merdivenleri aştıktan sonra güvertede vatandaşları savaş uçakları ve helikopterler karşılıyor.

OTOBÜSLERLE GELDİLER

Öte yandan bazı vatandaşlar ilçe ve şehir dışından Alsancak Limanı’na taşındı. Alanda yer alan AK Partili Başakşehir Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi’nin araçları dikkat çekti. Şehir dışından gelen vatandaşlara sırada öncelik verilmesi İzmirlilerce tepkiyle karşılandı.

“ÇIKARMA GEMİSİ SİYASİ MALZEME HALİNE GELDİ”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TCG Anadolu’nun uçak değil çıkarma gemisi olduğunu hatırlatarak, “AK Parti artık devletin bazı kamu kurum ve kuruluşlarını da siyasallaştırıyor ve en kötü de onları kullanıyor. Bir dönem Altay Tankı için de ‘Biz yaptık’ demişlerdi, bu dönemde bunu çıkarttılar. Bu ordu ile alakalı bir şey, siyasilerin olması doğru değil. Şu anda zaten bir çıkarma gemisini, uçak gemisi olarak tanıtıyorlar. Uçak gemisi falan değil, o özellikler yok. Bunu amirallik ve generallik yapmış insanlar da söylüyorlar. Şu anda burada bir kandırmaca var. Bana haber geliyor, Buca’da otobüsler tutmuşlar. Vatandaşı buraya getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme