TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) projelerinde yer alan konut ve iş yerleri için peşin ödemelerde yüzde 25 indirim yapılacağını duyurdu.

Kampanyanın 23 Eylül ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyenler de aynı oranda indirim alabilecekler,” ifadelerini kullandı.

Kimler Yararlanabilir?

Kampanyadan faydalanabilmek için TOKİ’den ev ve iş yeri satın alanların, borç bakiyelerini peşin kapatmaları gerekiyor. Özellikle 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılan konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar bu kampanyaya başvurabilecek.

Kampanyanın Detayları

Borcunu tamamen kapatamayacak olan alıcılar, kalan borçlarının yüzde 25 veya daha fazlasını ödemek istediklerinde de yüzde 25 indirimden yararlanabilecekler. Başvuru sahiplerinin, borç kapatma işlemini gerçekleştirecekleri ay içerisinde taksit ödemelerini yapmış olmaları ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Başvuru Süreci

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler, 23 Eylül-18 Ekim 2024 tarihleri arasında, satış işlemlerinin gerçekleştiği bankalardan başvuru yapabilecekler. Vatandaşlar, ödemeleri gereken tutarı da bankalardan öğrenebilecek. Kampanya süresi dışında indirim yapılmayacağı vurgulandı.

Başvuru sırasında, konut ve iş yeri sahiplerinin, site yönetiminden temin edecekleri “borcu yoktur” belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeyi de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bu kampanya, TOKİ’nin destekleriyle ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.

Bakmadan Geçme