• Haberler
  • Genel
  • Torbalı basın camiası akşam yemeğinde bir araya geldi

Torbalı basın camiası akşam yemeğinde bir araya geldi

İzmir’de yerel basının en kuvvetli olduğu ilçe konumunda olan Torbalı’da basın temsilcileri akşam yemeğinde bir araya...

İzmir’de yerel basının en kuvvetli olduğu ilçe konumunda olan Torbalı’da basın temsilcileri akşam yemeğinde bir araya geldi. İlçede görev yapan muhabir ve köşe yazarlarının katıldığı akşam yemeği organizasyonunda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Hatıraların yad edilmesiyle başlayan gecede yerel basının geçmiş yıllardaki durumu ve günümüzdeki durumu üzerine sohbet edildi. Basının ülke genelinde güç kaybettiği ve saygınlığının azaldığı konusunda tüm basın mensupları hemfikir olurken, ilçede basın camiasına yeniden saygınlık kazandırmanın formülleri üzerinde konuşuldu. İlçedeki gazete ve haber siteleri temsilcileri, bir birlerine zarar vermek yerine dayanışma sergilemeleri gerektiği konusunda uzlaştı.

Günlük yazılı gazete yayını konusunda 40 yıllık geçmişi olan Torbalı’da bir dönem ikisi resmi gazete statüsünde olmak üzere dört gazete yayın yapmaktaydı. O dönemlerde İzmir’in bir çok ilçesine örnek teşkil ederek günlük ilçe gazetelerinin çoğalmasını sağlayan Torbalı’da basın sektörünün yeniden etkisinin artması hedefleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme