Torbalı çiftçisi sandığa gitti

Mahkeme kararıyla iptal edilen Torbalı Ziraat Odası delege seçimleri bugün yeniden gerçekleşiyor. Torbalı Ziraat Odası delege...

Mahkeme kararıyla iptal edilen Torbalı Ziraat Odası delege seçimleri bugün yeniden gerçekleşiyor. Torbalı Ziraat Odası delege seçimleri geçtiğimiz Aralık ayında yapılmış ancak delege seçimlerine usul yönünden itiraz edilince başkanlık seçimi gerçekleşememişti. Mahkemenin delege seçimlerini iptal etmesiyle, yeniden delege seçimlerine gidildi.

Bugün gerçekleşen seçimler ile Torbalı’nın 60 mahallesinde çiftçiler sandığa giderek oy kullanacak ve her mahalleden bir delege seçilecek. Delege seçilen 60 kişi ise Torbalı Ziraat Odası başkanını seçmek üzere yeniden sandığa gidecek.

İKİ LİSTE YARIŞIYOR

60 mahalle muhtarlığında kurulan sandıklarda Torbalı’nın en büyük odası olan Ziraat Odası’na kayıtlı üyeler oy verme işlemine başladı. Her mahalleden bir delegenin seçileceği delege seçimlerinde iki isim aday liste çıkardı. Mevcut Başkan Yılmaz Girgin ve Önceki dönem Oda başkanlarından merhum Murat Uslu’nun oğlu Sinan Uslu’nun karşı karşıya geldiği seçimlerin ilk raundu bugün sona erecek. Seçilecek olan delegeler ağustos ayında oda başkanını seçecek.
HASAN DEMİR

Bakmadan Geçme