Torbalı çiftçisinin başı domuzlarla dertte

Torbalı çiftçisinin başı, yaban domuzları ile dertte. Sadece dağ köylerinde değil, ovada da sık sık yaban...

Torbalı çiftçisinin başı, yaban domuzları ile dertte. Sadece dağ köylerinde değil, ovada da sık sık yaban domuzu saldırısı görülüyor. Hem tarım alanlarına hem de meyve bahçelerine zarar veren domuzların çiftçiye ekonomik zararı da büyük oluyor.

Yaban domuzları, yılda üç veya dört defa doğum yapabilen ve bir batında 20’ye yakın yavru doğurabilen korkunç bir üreme özelliğine sahip. Bu hızlı üreme hızı, bir yıl içinde bir domuzdan 480 domuza ulaşılabileceği anlamına geliyor. Devletimiz tarafından köylerde yapılan sürek avları, domuz popülasyonunu kontrol altına almakta yetersiz kalıyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, yaban domuzları köylere inerek çiftçilere daha fazla zarar vermeye başlayacak.

Eskiden sadece dağ köylerinde görülen yaban domuzları, artık ovadaki köylere kadar inmeye başlamış durumda. Yaban domuzları, tarlalarda ekili olan hemen hemen her şeye zarar veriyor. Bu durum, çiftçilerin gece gündüz nöbet tutmasına neden oluyor. Üreticilerimiz, gündüz tarlalarında çalışırken, gece bahçelerinde domuz nöbeti tutuyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme