• Haberler
  • Yerel
  • Torbalı'da Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Torbalı'da Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, başkanlığında gerçekleşti. Komisyonlardan gelen raporlar ve başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısı verimli geçti.

Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, başkanlığında gerçekleşti. Komisyonlardan gelen raporlar ve başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısı verimli geçti.  Mecliste ilk olarak İmar Komisyonundan gelen ‘Beşevler’in Mahalle’ olmasını kapsayan rapor görüşüldü. AK Parti grubunun ret oyuna karşın oy çokluğuyla bu rapor meclisten geçti. Meclisin önemli maddelerden biri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yoksul ve muhtaçlar için yaptığı ve tavan ödemesi 5 bin lira olan yardım miktarı yeniden belirlenmesi oldu. Başkan Demir’in önerisiyle bu tutarın 20 bin lira olarak güncellenmesi oy birliği ile kabul edildi.

KAT KARŞILIĞI ARAZİ SATIŞI

Meclisin en önemli maddelerden biri de Ayrancılar’daki iki ayrı arsanın kat karşılığı satışı ile ilgili Belediye Başkanlığı’na ve belediye encümenin yetki verilmesi oldu. Torbalı’nın çıkarları doğrultusunda bir kısmı peşin para bir kısmı da daire karşılığında Ayrancılar’daki arazileri en iyi teklif veren firmaya verecek olan Torbalı Belediyesi, böylelikle hem belediye kasasına kaynak kazandırmış olacak hem de proje bittikten sonra belediyeye çok sayıda gayrimenkul kazandırarak, ilerleyen dönemlerde belediyeye kaynak oluşturmuş olacak. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

ARAÇ BAĞIŞI KABUL EDİLDİ

Mecliste Doğa sitesi Yönetiminin dilekçe ile Ayrancılar İnönü Mahallesi’nde 187/1 ile 189 sokağın kesişimindeki parka Fatma Özkan’ın adının verilmesi de yine oy birliği ile kabul edilen maddelerden biri oldu. Ayrıca UZ Pamuk firmasının Torbalı Belediyesi’ne şartsız araç bağışı da meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünden sonra CHP Grubu Torbalı Belediyesi Meclis Başkanlığı’na ‘Sokak Hayvanları Komisyonu’ ve ‘Yerel Eşitlik Komisyonu’nun kurulmasıyla ilgili meclise önerge verildi. Bu önergeler önümüzdeki meclis toplantısında görüşülecek.

BAŞKAN DEMİR’DEN KREDİ AÇIKLAMASI

 Öte yandan Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, daha önce alınan kredi yetkisini kullanmadığını ancak bu ay kullanabileceğini mecliste dile getirerek, “Bugüne kadar kredi kullanmadık. Kullanınca mecliste sizinle paylaşacağımızı söyledik. Ancak bu ay kullanabiliriz. Kullanırız demiyorum; kullanabiliriz. İller Bankası geçtiğimiz ay bize 67 milyon TL olan hakkımızı göndermişti. Ancak bu ay 36 milyon TL gönderecek. Yani tam 31 milyon liralık kesintimiz var. Türkiye’nin en çok vergi veren ilçesine yapılabilecek bir şey mi bu. Bu tam bir haksızlık. Maalesef bu tutar işçi maaşlarımızın yarısı bile etmiyor. İşçimi yüzüstü bırakmama adına bu krediyi kullanabilirim. Onda da Torbalı’nın 1 lirasını bile düşünerek hareket edeceğim. Belki kısa vadeli cüzi bir faizle olur bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme