• Haberler
  • İzmir
  • Torbalı, İzmir'in yeni sanayi üssü olmayı hedefliyor

Torbalı, İzmir'in yeni sanayi üssü olmayı hedefliyor

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Torbalı Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette...

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Torbalı Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette TTO meclis, yönetim kurulu, meslek komitesi başkanları ile kadın ve genç girişimciler kurulu başkanları yer aldı. Toplantıda bölgedeki sanayicilerin yer talepleri ve personel tedariki sorunları masaya yatırıldı. Sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilmesi ve iş gücü açığının kapatılması için çeşitli öneriler değerlendirildi. Sanayinin gelişimi ve yerel ekonominin güçlendirilmesi konularında iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

YENİ OSB TALEBİ

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, kalifiye eleman sorunu ve sanayicinin yeni yer talebine dikkat çekti. Olgun, “Personel tedarik edemiyoruz. Bu sorunu yıllardır gündeme getiriyoruz fakat eğitim sistemimiz ve sanayicinin ihtiyacı noktasında uyuşmazlık yaşıyoruz. Mesleki Eğitim Merkezi ile daha pratik bir model ve staj imkânları üzerinde duracağız. Ayrıca, Torbalı 1500’ün üzerinde sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan bir üretim merkezi. Ancak sanayicilerimiz büyük bir yer sıkıntısı yaşıyor. Tarım alanlarının dışında, orman vasfını yitirmiş alanlarda OSB’lerin yeni etaplarının kurulmasını istiyoruz. İzmir’in yeni OSB’si Torbalı’ya kurulsun. Yerimiz mevcut, talep yüksek” dedi.

TORBALI’NIN LOJİSTİK AVANTAJLARI

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Torbalı’nın İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “Torbalı’nın gençleşmesi, yapılaşması övgüye şayan. Torbalı Ticaret Odası Başkanımızın çalışmaları ilçemiz için büyük bir şans. Torbalı’nın lojistik konumu büyük bir önem arz ediyor. İZBAN ile İzmir’e rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor, havalimanına 20 dakikada ulaşabiliyorsunuz. İstanbul-İzmir otobanına doğrudan bağlantısı var. Hem Aydın istikametindeki bölgelere hem de İzmir’e çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Torbalı, İzmir için büyük önem arz ediyor” dedi.

MESLEK LİSESİ TALEBİ

Torbalı’nın sanayi kuruluşlarının bulunduğu bölgelerdeki yolların bozuk olmasına dikkat çeken TTO Başkanı Olgun, “Yolların ağır vasıta araçlar tarafından kullanılması büyük tahribat yaratıyor. Fabrikalarımızın yolları yapılmıyor, ihracatta 66 ili geride bırakan sanayicimizin yollarının hala bozuk olması büyük bir mağduriyete yol açıyor” dedi. Yorgancılar ise, meslek lisesi talebine değinerek, “Bu talebiniz ile ilgili TOBB Başkanımız Rıfat Bey ile görüşecek ve gerekli çalışmalara başlayacağız” müjdesini verdi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme