• Haberler
  • Genel
  • Torbalı Müftülüğü'nden hacı adaylarına çağrı

Torbalı Müftülüğü'nden hacı adaylarına çağrı

Torbalı Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kurada çıktığı halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek.

Torbalı Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kurada çıktığı halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek.  Söz konusu vatandaşların, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024–16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapması gerektiği bildirildi.  Torbalı İlçe Müftülüğü Kayıt yenilemek isteyen hacı adayları için yapılması gereken unsurları sıraladı.

İşte başvuru şartları; 

1) 2025 yılında ilk defa hacca gitmek üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza ön kayıt imkânı tanınmış olup, hac ön kayıt ücreti kişi başı 750.00 TL. (YediYüzElliTürkLirası) olarak belirlenmiştir.

2) 2025 yılı hac ön kayıt işlemleri ile 2024 yılı haccı için çekilen kuraya katıldığı halde kesin kayıt sırası gelmeyen veya kesin kayıt sırası geldiği halde herhangi bir sebeple hacca gidemeyen (vazgeçme, erteleme vb.) hac yolcularının kayıt yenileme işlemleri e-Devlet portalı üzerinden kendilerince y a p ı l a c a k ve kaydını yenileyenlerden herhangi bir ücret alınmayacaktır.

3) Önkayıtlar ve kayıt yenileme işlemleri 05.08.2024-16.09.2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

4) İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız ön kayıt ücretini; anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatıracaklardır.

5) Ön kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenlere veya kesin kayıt hakkı elde edemeyip hacca gidemeyenlere ön kayıt ücreti iade edilmeyecektir.

6) Hac konaklama türleri;"Normal Konaklama"ve"Yakın Mesafe Konaklama"şeklinde olacak, hacı adayları bu konaklama türlerinden birini tercih edeceklerdir.

7) Tercihler bağlayıcı olacağından ve daha sonra konaklama türlerinde değişiklik imkânı olmayacağından, tercihlerini doğru bir şekilde yapılmalıdır

8) Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumların ıe-Devlet portalı üzerinden veya hac.gov.tr adresinden sorgulayabileceklerdir. Bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık olanlar durumlarını süresi içerisinde düzeltebileceklerdir.

9) Kayıtlar T.C. kimlik numarası ile yapılacaktır. (Yabancı uyruklu olanlar ile kesin kayıt hakkı elde etmeleri halinde T.C. pasaportu ibraz edemeyecek durumda olanlar, bu durumu göz önünde bulunduracaklardır)

10) Hacca götürülmek istenen 0-12 yaş arası çocukların kayıtları ebeveynleri ile birlikte yapılacak, bu yaştaki çocuklar ebeveynlerinin kura katsayısını etkilemeyecektir.

11) Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacaktır.

12) Eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalar birbirleriyle kuraya dâhil edilebilecektir. (Sistemin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7 kişiden fazla olanlar akraba olduklarına dair belge ile birlikte il ve ilçe müftülüklerine müracaat edeceklerdir.

13) Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımız kendi talepleri olması halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde tek kura numarası ile başvuru yapabilecektir.

14) 2025 yılında müracaat edenlerin geçmiş yıllarda müracaatı bulunanlarla ön kayıt birlikteliği yapmaları durumunda; yeni oluşan gruptaki kişilerin kayıtlı olduğu yıllar da dikkate alınarak kuraya dâhil edilecektir.

15) Belirlenen kayıt süresi içerisinde grup birlikteliği yapmayanların bilahare kayıtlarının birleştirilmesi yönündeki talepleri kabul edilmeyecektir.

16) Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız müracaatlarını, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecektir.

17) Daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve ön kayıt ücretleri iade edilmeyecektir.

18) Hac müracaatları belirlenen süre içerisinde yapılacak, süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların talep etmeleri halinde ön kayıt ücretleri kendilerine iade edilecektir.

Bakmadan Geçme