Torbalı Songül Kaçmaz için seferber oldu

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Torbalı’nın sevilen avukatlarından Songül Kaçmaz’ın lösemi tedavisi için aranan...

Torbalı Songül Kaçmaz için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Torbalı’nın sevilen avukatlarından Songül Kaçmaz’ın lösemi tedavisi için aranan uygun donörü bulabilmek için bugün Torbalı’da kan örneği toplandı. Genç avukatın meslektaşlarının gazetemiz aracılığıyla duyurduğu yardım çağrısına Torbalı halkı cevap verdi. Çok sayıda vatandaş, Torbalı Merkez Cami bahçesinde kurulan gezici kan bağışı merkezine giderek kan örneği verdi.

Lösemi tedavisi gören Songül Kaçmaz’a umut olmak için çok sayıda vatandaşın seferber olması, toplumsal duyarlılık seviyemizi bir kez daha gözler önüne serdi. Kan örneği veren vatandaşların Kızılay’a kan bağışında bulunduğu da gözlemlendi.

“HAYAT KURTARMAK EN ASİL İNSANLIK GÖREVİDİR”

Yardım çağrısını gazeteden okuyunca iş yerinden izin alarak kan örneği vermeye gelen Yakup Acar isimli vatandaş, “Ben Songül kardeşimizi şahsen tanımıyorum ama hastalığın herkesin başına gelebileceği ve ihtiyacı olanlara yardım etmek gerektiği bilinciyle kan örneği vermek için geldim. Kan örneği toplanacağını dün gazeteden okuyunca hiç tereddüt etmedim. Hayat kurtarmak en asil insanlık görevidir. Allah korusun hepimizin başına gelebilir, kendimiz yada bir sevdiğimiz için kan bağışı yada ilik nakli gerekebilir. Bu tür bir konuda bencillik yapmamalıyız. Ne kadar çok bağış olursa o kadar çok hayat kurtulabilir” dedi.

“HEPİMİZ UMARIM UYGUN DÖNER BENİMDİR DİYEREK GELDİK”

Yakup Acar sözlerine şu şekilde devam etti; “Buraya gelirken umarım uygun donör benimdir diyerek geldim. Diğer bağışçıların da aynı şeyi söylediğinden eminim. Bir kardeşimizin sağlığına kavuşmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyarım. Umarım Songül Kaçmaz bir an önce iyileşir ve sağlığına kavuşur. İnsanlar diğer günlerde de herhangi bir Kızılay merkezine giderek kan örneği verebilir. Bir hayat kurtarma fırsatını hiç kimse kaçırmasın”

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme