• Haberler
  • Yerel
  • Torbalı’da 3’üncü Metropolis Tiyatro Festivali başladı

Torbalı’da 3’üncü Metropolis Tiyatro Festivali başladı

Metropolis Antik Kenti’nde düzenlenen üçüncü Metropolis Tiyatro Festivali, binlerce yıl önce gerçekleşen sanat etkinliklerine yeniden hayat...

Torbalı’da 3’üncü Metropolis Tiyatro Festivali başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metropolis Antik Kenti’nde düzenlenen üçüncü Metropolis Tiyatro Festivali, binlerce yıl önce gerçekleşen sanat etkinliklerine yeniden hayat veriyor. Festival, usta sanatçıların katılımıyla başlayan kortej yürüyüşüyle başladı. Akşam saat 21.00’de Metropolis Antik Kenti’nde “Nermin” adlı dans tiyatrosu sahnelendi. Geçtiğimiz yıl “Yılın Tiyatro Festivali Ödülü”nü alan Torbalı Belediyesi, bu yıl da otoriterlerden tam not alan bir program hazırladı.

Haber

Binlerce Vatandaş Korteje katıldı

Festival toplamda 4 gün sürecek ve açılış gününde Cemali Tuncer Caddesi’nde kortej yürüyüşüyle başladı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, ünlü sanatçılar Zihni Göktay, Yaşar Gündem ve tiyatro ekipleri ile birlikte yüzlerce vatandaş korteje katıldı. Kortej yürüyüşü Engelsiz Yaşam Parkı’nda sona erdi ve burada Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve ünlü oyuncu Zihni Göktay konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Torbalı Belediyesi Halk Oyunları ekipleri özel gösteriler sundu.

Haber

Ödüllü Dans Tiyatrosu ‘Nermin’

Açılış kortejinden sonra akşam saat 21:00’de “Nermin” adlı ödüllü dans tiyatrosu sahnelendi. Yaklaşık bin kişi tarafından izlenen gösteri uzun süre ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, tiyatro ekibine gösteri için teşekkür etti ve Metropolis Antik Kent’in binlerce yıl önce sahnelenen oyunlarla yeniden buluştuğunu söyledi. Festivalin artık ödüllü bir festival olduğunu belirten Tekin, festivalin uluslararası boyut kazanması gerektiğini ifade etti ve önümüzdeki yıl uluslararası ekiplerin de festivalde yer alacağını söyledi. Ayrıca ilerleyen dönemlerde tiyatro ödülleri gecesi düzenleme gibi bir hayallerinin olduğunu ifade etti.

Haber

Metropolis Tiyatro Festivali’nde Yarın Ne Var?

Bugün ise festivalin ikinci gününde çocuk tiyatrosuyla başlayacak. Saat 14:00’te Balıkesir Sanat Merkezi tarafından “Bizim Gezegen” adlı çocuk tiyatrosu sahnelenecek. Çocuk tiyatrosunun ardından saat 18:00’de Beyaz Kafe’de “Sanata Adanmış Yıllar” adlı bir söyleşi gerçekleşecek. Ünlü isimler Ayşenil Şamlıoğlu, Turgay Tanülkü ve Zihni Göktay gibi isimler Torbalılılarla bir araya gelecek. Akşam saat 21.00’de ise Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı “Çehov Vodvil” adlı tiyatro oyunu İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme