Torbalı’da günde 50 bin tavuk üretiliyor

Tavuk üretim çiftliklerinin bolca bulunduğu Torbalı, tavuk ve yumurta firmalarının ihtiyacını karşılayan en önemli ilçelerden biri...

Tavuk üretim çiftliklerinin bolca bulunduğu Torbalı, tavuk ve yumurta firmalarının ihtiyacını karşılayan en önemli ilçelerden biri konumunda.  İlçedeki tavuk üretim çiftliklerinde ortalama olarak her gün 50 bin tavuk üretiliyor. Her gün 50 bin civciv yumurtadan çıkarak, yetiştirilme sürecine giriyor. Devasa boyutlarda üretim gücüne sahip olan Torbalı’da üretilen tavuklar, önce tavuk firmaları tarafından satın alınıyor, sonra satışa hazır halde marketlere gönderilerek Türkiye’nin dört bir yanında sofralara giriyor.

ÜRETİM KAPASİTESİ DAHA DA ARTIYOR

Tavukların yumurtadan çıkıp, kesilmek üzere firmalara teslim edilmesine kadar 45 günlük süre geçmesi gerekiyor. Günde ortalama 50 bin tavuk üretimi yapan Torbalı’da her 45 günde bir 2 milyon 250 bin tavuk, firmalara teslim ediliyor. Türkiye’deki tüm önemli tavuk ve yumurta üretim firmalarının fabrikalarının bulunduğu Torbalı’da üretim rekorları kırılıyor.

KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Torbalı’da günde yaklaşık olarak 50 bin tavuk üretiliyor. Bu rakam, ülkenin tavuk eti tüketiminin büyük bir kısmının karşılanmasını sağlıyor.  İlçede ki tavuk üretim çiftliklerinin sayısı her geçen gün artarken, bu üretimin daha da artması bekleniyor. Torbalı, sanayi ve tarımdaki başarısı kadar hayvancılık faaliyetleriyle de ülke ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynarken ödediği vergilerle de kalkınmaya katkı sağlıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme