Torbalı’da her mahalleye bir Atatürk büstü

Torbalı’nın en yüksek rakımlı dağ mahallesi olan Dağtekke’de, mahalle meydanına Atatürk büstü yaptırıldı. Atatürkçü Düşüncü Derneği...

Torbalı’nın en yüksek rakımlı dağ mahallesi olan Dağtekke’de, mahalle meydanına Atatürk büstü yaptırıldı. Atatürkçü Düşüncü Derneği Torbalı Şubesi tarafından başlatılan her mahalleye bir Atatürk büstü projesi kapsamında yaptırılan büstün açılış törenine Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şube Başkanı Emine Ece ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi’nin başlattığı “Her Köye Atatürk Büstü” projesi hızla ilerliyor. Dün huzurevinde Atatürk büstününü açılışını yapan dernek tarafından son olarak Dağtekke Mahallesi’ne bir Atatürk büstü kazandırıldı. Torbalı Belediyesi ve Torbalı Ticaret Odası’nın da destek verdiği proje, kısa sürede ilçe geneline yayılacak.

“MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir açılışta yaptığı açıklamada,  “Torbalı’da milli değerlerimize sahip çıkmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşatmak adına önemli bir adım atıyoruz. Bu projeye destek vermekten büyük onur duyuyorum. Her köyümüzde bir Atatürk büstünün bulunması, genç nesillerin Atatürk’ü ve onun fikirlerini daha yakından tanımasını sağlayacak. Torbalı Ticaret Odası’nın da destekleriyle Dağtekke Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz bu çalışmanın tüm ilçeye yayılmasını temenni ediyorum.” dedi.

ECE: DİĞER MAHALLELERE DE ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRACAĞIZ

Atatürk’ü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi Başkanı Emine Ece  ise projenin önemine değinerek şunları ifade etti:

“ADD olarak amacımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını ve değerlerini gelecek nesillere aktarmaktır. Torbalı’da başlattığımız bu proje ile Atatürk sevgisini ve düşüncelerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Torbalı Belediyesi ve Torbalı Ticaret Odası’nın desteğiyle bu projeyi daha hızlı ve etkili bir şekilde yaygınlaştırabileceğiz. Dağtekke Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu ilk adımın ardından, diğer mahallelerimize de aynı şekilde büstler kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme